Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Májové odpoledne


Májové odpoledne
Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Májové odpoledne (Kultura)
Ne 12.5.2019, 15:00


Neděle 12.5. od 15 hod., zahrada Sokolovny Záblatí, vstupné dobrovolné, za nepříznivého počasí se akce přesouvá do Sokolovny.

Pohodové odpoledne ke dni matek zpříjemní kapela NADOBRO a LUBOŠ BUŽMA KHÝR. Chybět nebude výtvarný workshop, airbrush, skákací hrady, opékání párků, popcorn a nachos a další občerstvení.

Program
15.00 hod. NADOBRO (příležitostná kapela, country, folk, bluegrass)
18.45 hod. LUBOŠ BUŽMA KHÝR (písničkář a kytarista, blues)
20.00 hod. ukončení akce

Lubomír Bužma - Lubomír BUŽMA Khýr, hráč na akustickou kytaru, dobro kytaru, banjo a foukací harmoniku se věnuje akustické bluesové muzice s českými texty. Repertoár tvoří z velké části vlastní písničky a také tradicionály a gospely s originálními úpravami textů do češtiny. Své bohaté zkušenosti ze společného hraní s polským bluesmanem Markem Wojtowiczem a následného desetiletého působení v duetu Retro Blues, kde se autorsky i interpretačně podílel na polovině repertoáru souboru a v neposlední řadě také společného vystupování a hraní s Pepou Streichlem dnes bohatě využívá nejen ve studiu, ale zejména na živých vystoupeních. Tento bluesman s banjem na klíně, foukací harmonikou ve stojánku v ústech, s pravou nohou na ozvučené dřevěné krabici a s tamburínou na levé noze nejen vypadá, ale i skutečně zní originálně, zejména když při tom zpívá jednu ze svých písniček ve slezském nářečí.


Místo konání:zahrada Sokolovny Záblatí
Cena:dobrovolné


Mapa:


Počet zhlédnutí: 1 802

Zpět

    Městský úřad