Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Bianca Rose Trio (UK/CZ)


Bianca Rose Trio (UK/CZ)


Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Bianca Rose Trio (UK/CZ) (Koncerty, hudba)
So 23.2.2019, 19:00


Sobota 23.2. od 19 hod., kinosál K3 Bohumín, vstupné 130 Kč.

Koncert: Bianca Rose (UK) – zpěv, kytara, ukulele, Adam Tvrdý - kytara, Petr Dvorský - kontrabas.

Bianca Rose: Způsobem, který lze jednoduše popsat jako “bez námahy a uvolněný, prostě cool“, vstoupila britsko-jamajsko-nigerijská písničkářka Bianca Rose do hudebního světa.

Bianca se narodila a vyrostla v jižním Londýně, jako nejstarší v rodině s pěti dětmi. I přestože vyrůstala v bouřlivém prostředí periferie jedné z evropských megapolí, Biančin domov byl vždy naplněn hudbou Mahalie Jackson, Take Six a dalších gospelových velikánů. Když bylo Biance osm let, její babička rozpoznala, že má výrazný talent pro zpěv, a tak začala hrát a zpívat na akcích v babiččině kostele, doprovázena svou mladší sestrou Natalií. Posléze začala Bianca sama psát písničky a přišlo se na to, že mál přirozený talent pro komentování světa a situací prostřednictvím písní s melodií, které jsou jedinečná a zároveň posluchačsky velmi vstřícné. Biančina hudba upoutala pozornost jak ve Velké Británii a Nizozemí, tak v USA, kde nahrávala a koncertovala v Los Angeles. Při zpěvu svých originálních písní o životě a lásce se buď doprovází sama na akustickou kytaru nebo ukulele, nebo využívá služeb některých londýnských nejtalentovanějších hudebníků. Na desetidenním českém turné vystoupí v doprovodu českého kytaristy a kontrabasisty.


Bianca Rose se sama doprovází na kytaru a ukulele. Po vydání svého debutového EP Truth and Tiny Tragedies  v roce 2007 se londýnská soul-folková zpěvačka a skladatelka, inspirována ve své tvorbě takovými jmény jako jsou John Mayer, Nina Simone a Dinah Washington, stáhla do pozadí a psala písničky pro jiné hudebníky (třeba pro Annastasiu). Nyní se vrátila zpět do centra pozornosti, když vydala v lednu 2017 své debutové album No Fear Here. Vznik opravdu dobrých věcí vždy nějakou dobu trvá…


No Fear Here (volně Není zde místo pro strach) je dvanáct krásných písniček, které produkoval kytarista Femi Temowo. Album bere milovníky hudby na cestu sebepoznání, sebelásky a nalézání odvahy. Bianca popisuje svou práci: "Tyto písně jsou útržky z lekcí, které mi udělil a stále uděluje život. Někteří lidé věří, že strach je něco, s čím bychom se měli naučit žít, nebo bychom jej měli dokonce použít jako motivaci k dosažení našich cílů." Ale rychle dodává: "Jsem přesvědčena, že strach je něco, co je třeba porazit. Já osobně se snažím denně hledat a ničit všechny stopy strachu a útlaku ve svém životě - je to pro mne jediný správný způsob, jak žít."



Místo konání:Kinosál K3 Bohumín
Cena:130 Kč




Mapa:


Počet zhlédnutí: 1 876

Zpět

    Městský úřad