Město Bohumín

17.3.2017 - Košťál: Nesmíme se sesypat

Zdroj: Karvinský deník
Ročník a číslo: 65
Strana: 15
Autor: hek

Bohumín – Zimní přípravu sice zvládli skvěle, v jarní premiéře na půdě Čeladné (1:4) však fotbalisté Bohumína totálně propadli. Herně i výsledkově. Vedle trenéra Marka Poštulky to potvrdil také kapitán mužstva Roman Košťál. "Bylo to hrozné. Dva týdny trénujeme na trávě, kdežto oni na ní byli poprvé. Myslel jsem si tak, že na tom budeme herně lépe, ale platil pravý opak. Přehráli nás," přiznal Košťál.

  • Čím si váš výkon vysvětlit?


Možná na nás přišel mistrovský zápas brzy, protože jsme byli jak zpomalení, ale každopádně to vypadalo, jako bychom se po zimě sešli vůbec poprvé. Nepřihráli jsme si míč, jedinou šanci jsme si vytvořili po obyčejném nákopu, jinak nic.

  • Asi vám nepomohly ani dva rychlé góly, které jste okolo dvacáté minuty inkasovali, že?


Já si myslím, že jsme si o ně koledovali. Při naší hře byla jen otázka času, než se Čeladná prosadí. Až když jsme góly dostali, začali jsme něco hrát. S tím přístupem bylo ale jedno, jestli jsme inkasovali ve dvacáté nebo čtyřicáté minutě.

  • Z problémů vás nevytáhlo ani snížení na 1:2 krátce před přestávkou…


Chvilku to vypadalo, že by mohlo, protože vzápětí jsme měli příležitost, po které kdyby Vaclík střílel, možná by z toho něco bylo a třeba by další průběh zápasu vypadal jinak. Celkově ale Čeladná vypadala mnohem lépe, byla fotbalovější a nám nefungovalo ani to, co nás jinak zdobí. To znamená dobrá hra za míčem a pevná obrana. Místo toho jsme byli všude pozdě, a proto výsledek vypadá tak, jak vypadá. Holt první zápasy po zimě někdy takové bývají. Čeladná je fotbalové mužstvo, my spíše poctivé, bojovné, brejkové. Jenže nic z toho jsme nehráli. To u nás nebývá zvykem. Můžeme prohrát, ale zároveň musíme zápas odjezdit.

  • Před nedělním utkáním s Vendryní asi bude důležité se z toho oklepat, nemyslíte?


Hlavně se z toho nesmíme sesypat. Nezvládli jsme dohrávku, ale stále jsme první, takže z toho neděláme vědu. My se navíc nepovažujeme za tým, který by měl soutěží "profičet" bez porážky a jen vyhrávat. Věřím, že nás to nesrazí. A pokud jde o Vendryni, tak to je zajímavý soupeř, protože proti nám když vystřelí z pětatřiceti metrů, tak je to gól. Musíme ale vyhrát, to je jasné. Dostali jsme se pod větší tlak, ale určitě se z toho nepos…. (smích)



    Městský úřad