Město Bohumín

10.10.2018 - Poraďte se s odborníky i s ostatními čtenáři

Zdroj: Chvilka pro tebe
Ročník a číslo: 41
Strana: 21
Autor: Stanislava Stiborová

Každý se někdy může dostat do situace, že najednou neví, jak dál. Přitom často stačí málo – s někým si promluvit a podívat se na svůj problém jinýma očima.

Mohl to být MŮJ SYN
Jsou pořád našimi dětmi, ať jim je pět, třicet, nebo padesát. Matka v synovi stále vidí svého roztomilého chlapečka, pro jiné ženy však může být přitažlivý a žádoucí z úplně jiného důvodu.

Čtenářka Saša K. z Bohumína nám napsala:
Občas jdu na kafe s kolegyní z bývalé práce, pokecáme, probereme život. Před třemi lety se rozvedla, manžel si našel jinou. Rychle se z toho oklepala. Od té doby měla pár mužů, ale všichni se podle ní ukázali jako nepoužitelní.
Na naše poslední kafe přiběhla celá rozzářená a vykládala o svém nejnovějším objevu, který je použitelný (rozumí se v sexu) víc než dost. Dlouho o něm bájila, ale to hlavní z ní vypadlo až nakonec: je to zajda. Jí je hodně přes čtyřicet a jemu bude teprve sedmadvacet. Věkový rozdíl ji netrápí, neřeší ho, dělá si z toho legraci. Neodsuzuji ji, ale doslova mě to vyděsilo, protože mám syna ve stejném věku. Mohl by to klidně být on – zaplať pánbůh není.

Od té doby přemýšlím, jaké by to asi bylo, kdyby si náš kluk přivedl domů o tolik starší partnerku. Na vnoučata bychom mohli s mužem zapomenout, naše nevěsta by byla jen o málo mladší než my. Zkoušela jsem si představit, jestli by mě mohl takový mladík zaujmout jako muž, ale pořád vidím jen svého syna a jeho kamarády, prostě pořád děti.

---

Kateřina Lebedová, terapeutka, Studio-rosala.cz
JAK TO VIDÍ ODBORNÍK

Co je pro vás podstatnější a důležitější – vnoučata, nebo synovo štěstí? Naučme se být vděčni za to, že jsme zdraví, můžeme chodit, smát se a radovat. Není podstatné, kolik let je osobě, s níž prožíváme život. Když se zamyslíte, tak se mohou stát daleko větší "odchylky" od standardu. Pak byste si asi raději přála, aby měl váš syn "jen" starší ženu. I kdyby na to došlo, nezapomínejte, že je to jeho život, vy se koncentrujte na svůj. I vám by se okouzlení mladíkem mohlo přihodit. Teď říkáte, že ne, ale touha či láska dokážou být velmi silné a přemohou i mysl a přesvědčení.

Vaše zkušenosti
Lék na sebevědomí

Když se se mnou po osmi letech rozešel muž, se kterým jsem chtěla prožít celý život, bylo moje sebevědomí na nule a možná ještě níž. Nenapadlo mě nic lepšího než si rychle najít nového přítele. Pohledného, urostlého, o mnoho mladšího než já. Neplánovala jsem vzít si ho, mít s ním děti, potřebovala jsem si jen dokázat, že na to mám. Moc mi to tenkrát pomohlo. Dávno už spolu nejsme, ale vzpomínám na to ráda.
Helena, Písek

Něco pro zralé ženy

Knížka je laskavým průvodcem pro ženy, které přemýšlejí, jak naloží s druhou polovinou svého života.
Autorka Monika Hodáčová, zkušená terapeutka, vám pomůže zamyslet se nad vlastní minulostí, která ovlivňuje váš život. Podnětnými myšlenkami vás podpoří při vstupu do nové životní etapy, která může být plná velkých příležitostí, radosti z práce na sobě, na vztazích, na tom, co nás těší a dává životu smysl.

Naše rada

Autorka dopisu je ze zúčastněných asi jediná, koho popsaná situace trápí. Neustálé propírání "černých" myšlenek typu co by kdyby psychice a životní pohodě moc neprospívá. Co jen sledovat románek vaší zralé kamarádky a jejího mladého milence jako zábavný a možná i trochu poučný film?



    Městský úřad