Město Bohumín

9.7.2019 - Problémové domy zmizely

Zdroj: Karvinsko
Ročník a číslo: 28
Strana: 6

BOHUMÍN – Osud posledního zchátralého cihlového domu v ulici Petra Cingra v Bohumíně je zpečetěn. Do ulice už vjela demoliční technika. V tomto týdnu po něm zůstane jen hromada cihel. Radnice za jeho odstranění zaplatí necelý jeden milion korun. Do dvou let by na jeho místě mohly začít vyrůstat nové rodinné domy.

Ještě před devíti lety stálo v lokalitě sedm domů z červených neomítaných cihel pro Bohumín tak typických. Dohromady v nich bylo asi sto bytů čtvrté kategorie. Bývalou dělnickou kolonii však postupně vybydleli a zdevastovali původní nájemníci. Šest domů proto radnice postupně zbourala, a to v rámci svého programu Nulové tolerance. Jejich rekonstrukce by byla příliš nákladná. Ten poslední přišel na řadu letos. Mezitím město dokončilo projekt na proměnu celé lokality.

"Chceme, aby se z ulice Petra Cingra stala opět dobrá adresa. Po zdemolovaných domech a také na zelené louce by mělo vzniknout 39 nových zasíťovaných stavebních parcel. S jejich realizací začneme už příští rok, kdy se pustíme do výstavby dešťové kanalizace. Spolu s ní musí vzniknout i retenční nádrž a čerpací stanice. Budoucí stavební pozemky tak odvodníme. Pak je rozparcelujeme a zasíťujeme. Pro stavbu rodinných domků by tak mohly být k dispozici už za dva roky," uvedl starosta BohumínaPetrVícha.



    Městský úřad