Město Bohumín

6.8.2019 - Bylo to docela svazující

Zdroj: Karvinsko
Ročník a číslo: 32
Strana: 23
Autor: Petr Sobol

Dětmarovický ADAM LEIBL (22) o zápase proti spoluhráčům:

DĚTMAROVICE – Fotbal dokáže psát zajímavé příběhy. Své by o tom mohl vyprávět Adam Leibl, který v průběhu léta nečekaně zamířil z divizního Bohumína do sousedních Dětmarovic. Soutěžní premiéru v novém dresu zažil právě proti bývalým spoluhráčům – v předkole MOL Cupu, které Dětmarovice vyhrály 2:1 po prodloužení. "Byl to hodně těžký zápas," řekl brzy třiadvacetiletý defenzivní univerzál po závěrečném hvizdu. "Celé to bylo hektické. Měl jsem velkou motivaci a jsem rád, že jsme nakonec vyhráli. Určitě něco padne i do kabiny," pousmál se.

- Rozhodující branka padla ve 119. minutě. Jste rádi, že nakonec nedošlo na penalty?

To ano. Byli jsme úplně hotoví, asi bychom k nim ani nedošli (smích). Zápas byl hodně náročný, v prodloužení navíc pršelo a terén byl těžký. Mohli jsme to rozhodnout už v základní hrací době, zbytečně jsme to ale protáhli do prodloužení, které už bylo jen o morálce. Naštěstí jsme vyhráli a to je důležité.

- Jak jste se na hřišti proti svému bývalému týmu cítil?

Bylo to docela svazující. Mám ty kluky rád, něco jsem s nimi prožil, ale teď už jsem někde jinde. Psychicky to však nebylo snadné a na začátku mi nervozita svazovala nohy, nehrálo se mi tak, jako v přátelských zápasech. Občas jsem měl i strach, abych to klukům nepokazil. Za každou cenu jsem chtěl vyhrát.

- Jak se váš letní přesun z Bohumína do Dětmarovic udál?

Bylo to nečekané, pro mě, pro Bohumín i pro Dětmarovice. S místním kapitánem Tomášem Hrtánkem jsme byli v kontaktu asi měsíc. V Bohumíně jsem byl spokojený, vše fungovalo dobře, ale chtěl jsem nějaký impulz. Přišlo mi, že stagnuji a mé výkony už nebyly nejlepší. Navíc jsem byl zraněný a na jaře jsem toho moc neodehrál. Myslím, že mi to pomůže, cítím se dobře a jsem rád, že to nakonec tak vyšlo. Mezi kluby sice byly nějaké komplikace, jsem však rád, že to nakonec dopadlo a že jsem v Dětmarovicích.

- Proběhl váš rozchod s Bohumínem v klidu?

Mezi mnou a kluky určitě ano. Pochopili to, nejsem první ani poslední. S vedením to bylo trochu horší, neměli takové pochopení, čemuž se ale na druhou stranu nedivím. Ale chtěl jsem to tak a nakonec to klaplo.

- Jaké máte s Dětmarovicemi ambice?

Máme dobrý kádr. Pokud se sejde celý tým, tak můžeme hrát vysoko, klidně i do první pětky. I když divize bude hodně těžká. Ale myslím, že na to opravdu máme.

- V dalším kole MOL Cupu vás čeká Třinec. Těšíte se?

Pro Dětmarovice to za poslední dobu bude asi největší zápas. Přijede druholigový tým, bude to lákadlo, snad vyjde i počasí a přijdou lidi. Mám tam kamaráda Tomáše Omastu, tak se na to těším.

- A vidíte šance svého týmu na postup?

Záleží, koho Třinec postaví. I když jsou druholigoví, tak se dá hrát s každým. Ale bude to hodně těžké.


Bylo to docela svazující - Zvětąit
Velikost: 470 x 596 bodů - 53 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad