Město Bohumín

10.3.2020 - Karviná svou loňskou finálovou účast nezopakovala. Vypadla s hokejisty Bosporu

Zdroj: Karvinsko
Ročník a číslo: 24
Strana: 11

KARVINÁ – Před rokem hokejisté Karviné bojovali o vítězství v krajském přeboru, tentokrát ale vypadli už ve čtvrtfinále. Býci nestačili na Bohumín, který jim tak oplatil loňské vyřazení. "Je to zklamání. Věřili jsme si totiž, že přes něj přejdeme," řekl po konci série trenér Karviné Petr Bolek.

První zápas vyzněl jednoznačně lépe pro Bohumín, který doma vyhrál 5:0. "Propadli jsme v první třetině, ve které jsme dostali tři góly.
A pak se proti borcům jako je Javín nebo Ivan hraje už těžce," uznal Bolek. Doma ale Karvinští hráli jako vyměnění a po jasném vítězství 4:1 si vynutili rozhodující zápas. Ten však v Bohumíně zvládl lépe domácí Bospor 4:3. "Bylo to už vabank. Škoda, že jsme neproměňovali šance," mrzelo vyřazení kouče Býků.

Karviná tedy rok starou finálovou účast nezopakuje. "Odešlo nám sedm hráčů z loňského týmu, samé opory. Doplnili jsme je proto juniory a dalšími posilami," řekl Bolek. Zatímco hráči odjinud v Karviné moc nepřesvědčili, sázka na juniory se ukázala být správná. "Máme dobrý základ pro další sezonu. Je na čem stavět, protože odchovanci jsou naší prioritou," uzavřel sezonu Bolek.



    Městský úřad