Město Bohumín

28.3.
2018

Výtah na poklinice v centru Bohumína by se mohl měnit už příští rok

Dotaz

Mám dotaz, zda by nemohly být na poliklinice v provozu oba výtahy, které tam jsou. Byli jsme tam na kontrole s 85letou příbuznou a jeden výtah byl v poruše a druhý trvale nefunguje. Je to pro nás docela závažný problém, když vedu k lékaři někoho, kdo nemá nohu, druhou má výrazně oteklou s žilní komplikací, je na jedno oko slepý a s invalidním vozíkem se nedostanu nahoru. Dostalo nás to do situace, že jsme museli příbuznou táhnout po schodech. Možná by situaci vyřešil výtah a třeba schodišťová plošina na invalidní vozíky? Zkuste prosím pouvažovat o řešení. Byli bychom vám vděčni. Věřím, že nejsme sami, kdo by výtah využil a byl by za něj rád.

Odpověď

Výtahy jsou v prostorách polikliniky opravdu dva, pouze jeden je však osobní. Druhý je pouze nákladní a bohužel nemůže sloužit k přepravě osob. Osobní výtah má sice nejlepší léta za sebou a poruch na něm není málo, ale odstraňují se rychle. To však nic nemění na tom, že by si zasluhoval výměnu za nový. Nelze však zrealizovat vše najednou.

Letos o prázdninách budeme měnit dva výtahy v městské nemocnici, a to v pavilonu chirurgie a gynekologie. Ty jsou staré několik desítek let a kvůli vysoké poruchovosti už jejich výměnu nemůžeme odkládat. Náklady na jejich obměnu odhadujeme na tři miliony korun. Poté nám v nemocnici zůstane k rekonstrukci už jen jeden výtah a zároveň ten na poliklinice. Posoudíme, jak nákladné by byly jejich výměny, a pokud to bude alespoň trochu možné, zařadíme potřebnou částku na jejich obnovu do rozpočtu na příští rok.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí


Počet zhlédnutí: 1 632

Zpět

    Městský úřad