Město Bohumín

12.4.
2018

Zastupitelé Bohumína budou v pondělí rozhodovat o koupi sportcentra

BOHUMÍN – Koupit či nekoupit? O osudu soukromého Sportcentra v Nerudově ulici v centru Bohumína budou už v pondělí 16. dubna rozhodovat zdejší zastupitelé. Do proměny bývalé kotelny ve sportoviště s indoorovými sporty vložili před čtrnácti lety jeho majitelé 13 milionů korun. Vloni v prosinci jej ale kvůli provozní ztrátě, která ročně dosahovala několik set tisíc korun, definitivně uzavřeli. Už provoz sportovního stánku nechtěli dotovat a s budovou teď nemají konkrétní úmysly. Nabídku ke koupi od nich proto obdrželo i město.

„Nechali jsme si na sportoviště vypracovat znalecký posudek, ten vychází na 7,7 milionu korun. Současný majitel s touto částkou souhlasí a je ochoten rozložit ji do splátek na pět let. Zastupitelé by měli rozhodnout, zda Bohumín toto sportoviště potřebuje. Když jej koupíme, mohlo by se v něm opět sportovat, ale je fér říci, že bez dalších oprav a investic to nepůjde. A s tím by zastupitelé i veřejnost měli počítat,“ sdělil starosta Bohumína Petr Vícha.

Sportcentrum momentálně disponuje dvěma hřišti pro badminton, squashovým kurtem a cvičebním sálem. „Pokud by město objekt koupilo, vzala by si jej pod svá křídla jeho společnost Bospor, která provozuje městská sportoviště - sportovní halu, aquacentrum, adventure golf, zimní stadion i fotbalová hřiště. Kromě kurtů pro badminton a squash by v něm nově mohla vzniknout i lezecká boulder stěna, po které Bohumíňáci často volali v anketě o budoucích investicích. V budově by také mohl vyrůst sportovní dětský koutek pro maminky s dětmi v zimních měsících a deštivých dnech,“ upřesnil místostarosta Igor Bruzl.

Rozlousknout oříšek mohou zastupitelům pomoci i Bohumíňáci. Na webu města totiž mohou hlasovat o tom, zda Sportcentrum koupit či ne. Do ankety se už zapojilo téměř 300 lidí. Přes 70 procent z nich by si přálo objekt koupit. Také na sociálních sítích má koupě sportovního stánku podporu Bohumíňáků. Svůj názor na věc mohou lidé vyjádřit až do pondělí 16. 4. do 14 hodin. Se začátkem jednání zastupitelstva se anketa uzavře.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

Foto: Pavel Čempěl


Počet zhlédnutí: 2 676

Zpět

    Městský úřad