Město Bohumín

Maryškův salon 2004  (19.6.2004)



Obsah:

Prezentace tvorby bohumínských občanů, přátel a vybraných hostů, ale také zkouška na srpnový festival Léto-kruhy. To vše a ještě více byla dvoudenní multikulturní přehlídka nazvaná Maryškův salon 2004. Akci společně připravilo Občanské sdružení Maryška, ateliér Bart a Základní škola ve Starém Bohumíně.

Na všechny návštěvníky této akce, která vypukla v sobotu 19. června před Domem s pečovatelskou službou na náměstí ve Starém Bohumíně, čekala pestrá paleta umění, která v průběhu roku vznikala pod rukama bohumínských tvůrců. "K vidění zde byla starší i nová díla, sochy, obrázky, fotografie i keramika. Kdo chtěl, mohl zaznamenat své pocity, myšlenky, moudra i postřehy do Knihy pro příští generace," prozradila Kamila Smigová, členka spolupořádajícího občanského sdružení Maryška a dodala: "Mezi malíři, výtrvarníky a kulturními nadšenci se neztratily ani děti, které si během přehlídky také přišly na své. Ujala se jich Kamila Tjokordová. Ta využila svých zkušeností z multižánrového festivalu Léto-kruhy a navázala na tradici dětské tvůrčí dílničky."

Slavnostní tečku za sobotním odpolednem udělal koncert bohumínského žesťového kvarteta. "Místem, kde hudebníci vystoupili, se stal nedaleký Farní kostel Narození Panny Marie. Tklivé tóny přilákaly několik desítek posluchačů, téměř všechny lavice v kostele byly zaplněny," vzpomíná s úsměvem Kamila Smigová. "Maryškův salon 2004 naplnil naše očekávání. Jsem ráda, že si lidé našli čas, přišli se podívat, podiskutovat s ostatními a alespoň na malou chvíli se pozastavit v každodenním shonu," zakončila Kamila Smigová.

Nejzajímavější okamžiky z Maryškova salonu neutekly ani kamerám Televizního informačního kanálu Bohumín. Reportáž z multikulturní akce mohou diváci bohumínské televize sledovat ve zpravodajství č. 26/2004 (od 26. 6. do 2. 7. 2004). Na náměstí do Starého Bohumína, kde se celá přehlídka konala, diváky pozve také střihový pořad z Maryškova salonu, který připravilo bohumínské videostudio TV Marko. To nej z 2. ročníku přehlídky autorů bohumínské tvorby vysílá T.I.K. Bohumín vždy po skončení Obrazových zpráv č. 26/2004.


video ke stažení video ke stažení (wmv, 27 MB)

Videa / reportáže:


Maryškův salon 2004 (Ostatní)   14:26

Prezentace tvorby bohumínských občanů, přátel a vybraných hostů, ale ...


Počet zhlédnutí: 4 930

Zpět

    Městský úřad