Město Bohumín

česky PL

Co, gdzie, kiedy ... - Jarní prázdniny v kině


Jarní prázdniny v kině
Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Jarní prázdniny v kině (Kultura)
So 11.3.2023 - Ne 19.3.2023, 16:00


po 11.3. - ne 19.3. / kino

JARNÍ PRÁZDNINY V KINĚ: Pásmo pohádek: Pohádková zahrádka, Mumie, Úžasný Mauric, Zoubková víla, Kocour v botách: Poslední přání, Největší dar, Bella a Sebastián: Nová generace, Děti Nagana, Asterix a Obelix: Říše středu, Ant-man a Wasp: Quantumania, Avatar: The Way Of Water, Shazam: Hněv bohů, Bastardi 4: Reparát.

ASTERIX A OBELIX: ŘÍŠE STŘEDU - so 11.3. / 16 hod. / kinosál / 120 Kč - píše se rok 50 před Kristem, celá Galie je obsazena Římany. Celá? Ne, jedna vesnice v Armorice pořád odolává římskému uchvatiteli. A právě sem přijíždí, do nám již známe vesnice, vozík s čínskou císařovnou FuYi, která požádá Galy o pomoc. V čínském císařství se totiž dostal k moci jistý Feng Tsin Qin, který svrhl princeznu. Sláva nepřeložitelných Galů je podle všeho známá až do Šanghaje... Francie, 2023, 111 min., dab., příst., repríza.

ANT-MAN A WASP: QUANTUMANIA - so 11.3. / 19 hod. / kinosál / 140 Kč - Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) spolu s Hankem Pymem (Michael Douglas) a Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) prozkoumávají Quantum Realm, kde interagují s podivnými tvory a vydávají se na dobrodružství, které přesahuje hranice toho, co považovali za možné. USA, 2023, 125 min., dab., příst. od 12 let, repríza.

PÁSMO POHÁDEK: POHÁDKOVÁ ZAHRÁDKA - ne 12.3. / 10 hod. / kinosál / 80 Kč - pásmo hravých pohádek pro nejmenší děti, ve kterém poznají kouzelné dobrodružství na staré půdě, setkají se s medvědy u Kolína, opičkou Žofkou, Machem a Šebestovou i veselými housličkami malého cvrčka.
Česko, 1957-1986, 64 min., příst., repríza.

MUMIE - ne 12.3. / 16 hod. / kinosál / 130 Kč - příběh o putování tří mumií do současného Londýna, kde musí nechtění snoubenci Nefer a Thut nalézt ukradený snubní prsten a také vzájemnou lásku.Vypravíme se do Egypta, kde se v útrobách země nachází 3000 let staré město mumií. Z císařského pověření se princezna Nefer musí provdat za Thuta, ale ani jednomu se do toho nechce: Nefer touží po svobodě a Thut je alergický na závazky. Přání bohů je však nevyhnutelné a Thut si bude muset Nefer vzít za pouhých sedm dní a přinést na svatbu starobylý prsten, který mu věnoval faraon. Mezitím na zemském povrchu lord Silvester Carnaby provádí archeologickou expedici, při níž poprvé najde něco podstatného: egyptskou hrobku, kde kromě několika trofejí najde i snubní prsten. Je to jeho příležitost zapsat se do historie a splnit si svůj sen, ale nepočítá s tím, že tento prsten už má svého majitele... Když Thut zjistí, že mu prsten někdo ukradl, nezbývá mu nic jiného než se vydat do světa lidí a proniknout do současného Londýna. Doprovází ho jeho mladší bratr Sekhem, osmiletý chlapec, který chce získat zpět Thutův status závodního hrdiny, a Krokodýl, mládě krokodýla a Sekhemův domácí mazlíček, a také Nefer, která využívá příležitosti utéct z manželství a jít za svými sny. Tři mumie se budou muset společně zorientovat v současném Londýně, získat zpět prsten, který ukradl lord Silvester Carnaby, a - což nebylo. Španělsko, 2023, 89 min., dab., příst., repríza.

ÚŽASNÝ MAURIC - po 13.3. / 16 hod. / kinosál / 130 Kč - ze světa úžasné Zeměplochy a z knihy Terryho Pratchetta přichází do kin originální hrdinové v animované komedii Úžasný Mauric. Mluvící a hodně vykutálený kocour Mauric se dá dohromady se skupinou inteligentních krys a s lidským klukem a vymyslí plán, jak v jednom nebohém městě přijít k penězům. V podzemí města se ale ukrývá tajemství a z Mauricovy perfektně nachystané finty se stane nečekané dobrodružství. Mauric je kocour ulice. Všemi mastmi mazaný, pořádně prohnaný a jako každá správná kočka myslí především na sebe. Jednoho dne ovšem zničehonic zjistí, že začíná mít lidské myšlenky a dokonce že opravdicky mluví. A není sám! Krysy z místního klanu jsou na tom stejně, začaly mluvit, být inteligentní a zajímat se o vzdělání. Prý sežraly něco ze skládky u magické univerzity... Mauric a krysy vytvoří podivuhodné přátelství a do party přiberou ještě lidského kluka, který je chytrý sice jen přiměřeně, ale zato umí hrát na píšťalu. Společně pak chodí od města k městu, vyrobí tam krysí pohromu, kluk se dá najmout jako krysař a všichni nakonec shrábnou odměnu. Teď ovšem dorazili do města, kde něco nehraje. Zavání to tu spiknutím nejen na zemi, ale i pod ní. V podzemí se totiž ukrývá pořádně děsivé a zlověstné tajemství. Osvědčený trik se zvrtne a namísto hromady zlaťáků čeká úžasnou partičku Maurice, krys a kluka velké, zábavné a řádně nebezpečné dobrodružství. Velká Británie, Německo, 2022, 93 min., dab., příst., repríza.

AVATAR: THE WAY OF WATER - po 13.3. / 19 hod. / kinosál / 150 Kč - Jake Sully (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldana) založili rodinu a udělají cokoliv, aby spolu zůstali. Jsou však nuceni opustit svůj domov a prozkoumat různé oblasti Pandory, když se jejich stará hrozba vrátí, aby dokončila to, co začala. USA, 2022, 190 min., tit./dab., příst. od 12 let, repríza.

ZOUBKOVÁ VÍLA - st 15.3. / 16 hod. / kinosál / 100 Kč - zvídavá a nezbedná Violetta (337 let) se učí na zoubkovou vílu, jenže se jí to moc nedaří. Místo, aby dětem za zoubky vyčarovala hračky jako ostatní zoubkové víly, jediné, co umí jsou… fialky! Její maturitní zkouška se blíží a jen víly, které jí složí, dostanou drahokam, se kterým se mohou pohybovat tam a zpět z lidského světa. Violetta samozřejmě pohoří na celé čáře, ale nebyla by to ona, aby si nenašla způsob, jak to vyřešit. Bez váhání ukradne drahokam jiné víle a propašuje se do lidského světa. A přistane v pokoji Maxie. Maxie se s maminkou právě přestěhovala do města z vesnice a připadá si, že sem vůbec nezapadá. Miluje přírodu, chybí jí její krásná zahrada. A synové maminčina nového přítele jí pěkně lezou na nervy. Ale teď je v jejím pokoji Violetta, které se při tvrdém přistání podařilo zničit svůj drahokam, a tak uvízla v lidském světě. Maxie a Violetta spolu udělají dohodu: Maxie pomůže Violettě najít cestu domů a Violetta udělá kouzlo, které Maxie vrátí do jejího venkovského domova. Maxie ale netuší, že Violetta umí vyčarovat jen fialky… Dobrodružství začíná! Lucembursko, Německo, 2022, 85 min., dab., příst., repríza.

NEJVĚTŠÍ DAR - čt 16.3. / 16 hod. / kinosál / 120 Kč - v dávných dobách ovládali naši zemi pohanští bohové a bohyně. Nejen na Valašsku dobře známý bůh Radegast, ale plno jiných – dobrých... i zlých, laskavých i hašteřivých, veselých i vážných. To jsou hrdinové pohádky Největší dar. A kromě nich také svérázní obyvatelé malé valašské vísky. Jak to dopadne, když se bohové začnou plést do života lidem a lidé do života bohům? Zvítězí Morena, bohyně zimy, která na zemi přinese věčný led a mráz, nebo ji přemohou bohyně jara, léta a podzimu? Dozví se nejvyšší bůh Svarožic o Morenině řádění včas a vrátí koloběh čtyř ročních období do rovnováhy? To všechno jsou otázky, na které vám přinese odpověď pohádka Největší dar. Jedno vám ale prozradíme už teď! Ostatním bohům se nakonec podaří Morenu zastavit. Budou k tomu však potřebovat něco daleko silnějšího než svá kouzla. Pomůže jim jedna prostá valašská dívka, která má ten největší dar, na nějž ani Moreniny čáry nestačí! Česko, 2022, 93 min., příst., repríza.

SHAZAM: HNĚV BOHŮ - čt 16.3. a pá 17.3. / 19 hod. / kinosál / 130 Kč - film je pokračováním příběhu dospívajícího chlapce Billyho Batsona, který se po vyslovení kouzelného slova "SHAZAM!" promění ve své dospělé alter ego superhrdiny Shazama. USA, 2023, 131 min., dab., příst., premiéra.

BELLA A SEBSTIAN: NOVÁ GENERACE - pá 17.3. / 16 hod. / kinosál / 130,110 Kč - 10-letý Sebastián neochotně tráví prázdniny na horách se svou babičkou a tetou. Pomáhat jim s ovcemi je pro chlapce z města sotva vzrušující vyhlídkou. Ale pak potká Bellu, obrovského psa, se kterou její majitel nepěkně zachází. Sebastián, připravený bojovat proti nespravedlnosti a ochránit svého nově nalezeného přítele, tak přežije nejšílenější léto svého života.Milovaná klasika o přátelství malého chlapce a velkého bílého psa přichází do kin v novém zpracování. Francie, 2022, 96 min., dab., příst., repríza.

DĚTI NAGANA - so 18.3. / 16 hod. / 140 Kč - rodinný film inspirovaný památným vítězstvím českých hokejistů na olympiádě v Naganu. Hynek Čermák v něm vede partu kluků do důležitého hokejového zápasu s tenisákem na plácku proti rivalům z vedlejší vesnice. Hrát se bude o vítězství, o respekt a taky o první pusu a o srdce nejlepší holky ze třídy. Děti Nagana vstoupí do kin symbolicky 22. února 2023, tedy na den přesně 25 let od slavného a zlatého naganského finále. Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do zápasu o zlato. Přestože sám je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Hlavně s tenisákem na plácku za domem. Domovým idolem je Dominik Hašek a tým, který s nejlepším kámošem Honzou sestaví, nemohou pojmenovat jinak než Šavle. Hokejku drží spíš jako koště, ale začnou pracovat na velké výzvě – porazit tým Rudých křídel větších kluků z vedlejší vesnice. Po úvodním debaklu přebírá Šavle svérázný trenér a otec Honzy, bývalý extraligový hokejista. Hodně zvláštní a nesourodou skupinu dětí si vezme do parády a za chvíli si začnou věřit na velkolepou odvetu! Patronem filmu je Dominik Hašek, který se objeví i v jedné z malých rolí. „Hraju bývalého hokejistu, který má pocit, že mu čas a sny protékají mezi prsty. Pak ale v té partě kamarádů s hokejkama na ulici uvidí sám sebe kdysi, když byl malý. Taky vidí, že jsou vlastně jako hokejisti trochu zoufalí a rozhodne se, že jim pomůže,“ přibližuje svou postavu Hynek Čermák. Děti Nagana přiblíží atmosféru a dobu 90. let a hokejovou horečku, kdy každý chtěl být jako Hašek nebo Jágr. Film vznikal v 7 lokalitách po celé České republice a štáb během natáčení zlomil 17 hokejek. „Vedle hokeje a plnění snů jsou Děti Nagana o kamarádství, lásce, rodičovství. Kluci řeší trable ve škole i doma, Dominik už taky pokukuje po holce ze sousedství,“ říká k filmu scenárista a režisér Dan Pánek. Představitele hlavní dětské role Toma Brentona objevil na sportovním hereckém kempu. „Tom hraje hokej a nejtěžší pro něj bude zahrát, že ho zas až tolik neumí,“ doplňuje Pánek. Česko, 2023, 98 min., příst., premiéra.

BASTARDI: REPARÁT - so 18.3. / 19 hod. / kinosál / 140 Kč - učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka.

KOCOUR V BOTÁCH: POSLEDNÍ PŘÁNÍ - ne 19.3. / 16 hod. / kinosál / 130, 110 Kč - kocour v botách zjišťuje, že jeho vášeň pro dobrodružství si vybrala svou daň: už přišel o osm ze svých devíti životů. A tak se vydává na výpravu za bájným Posledním přáním, aby svých devět životů zase obnovil. USA, 2022, 101 min., dab., příst., repríza.


Miejsce:kinosál




Mapa:


Liczba wejść : 541

Z powrotem

    Městský úřad