Město Bohumín

česky PL

Co, gdzie, kiedy ... - Senior bez nehod


Senior bez nehod
Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Senior bez nehod (Kultura)
Pá 14.4.2023, 16:00


pá 14.4. / 16 hod. / kinosál / zdarma - vstupenky k dispozici na pokladně kina

PŘEDNÁŠKA: Zábavná show Senior bez nehod je unikátní dlouhodobý projekt zaměřený na bezpečnost seniorů v dopravě v České republice. Svým rozsahem a komplexností se jedná o celosvětově unikátní projekt.

Na těchto přednáškách se diváci formou odborného výkladu kombinovaného se zábavnými scénkami a instruktážními videi seznámili s problematikou a bezpečností seniorů v rolích chodců, řidičů, jejich pasažérů, cyklistů a cestujících MHD.

Již od roku 2018 probíhá osvětový neziskový projekt s názvem Senior bez nehod jehož cílovou skupinou jsou lidé starší 65 let. Senioři jsou v silničním provozu ve srovnání s ostatními věkovými skupinami nadprůměrně ohroženi. V roce 2015 tvořili senioři v celkové populaci České republiky 18 %, přičemž jejich podíl na počtu obětí dopravních nehod dosáhl 24 %. Očekává se, že v roce 2030 bude až 30 % populace starší 65 let. Dalším faktorem jsou fatálnější následky nehod seniorů. Dle statistik skončí nehoda jedince ve věku 65-74 let s dvakrát vyšší pravděpodobností jako smrtelná než u osob ve věku 30-49 let. U osob starších 74 let je tato pravděpodobnost až 16x vyšší.


Miejsce:kinosál
Cena:zdarma




Mapa:


Liczba wejść : 605

Z powrotem

    Městský úřad