Město Bohumín

česky PL

Archiwum wideo

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999


 
 

Videa jsou do videoarchivu z technických důvodů přidávány s několikadenním zpožděním.

Liczba znalezionych zapisów: 470
Strona 1 / 14
Mladší přípravky na fotbalovém Bospor Cupu - przedstawić wideoSport9.3.2024

Mladší přípravky na fotbalovém Bospor Cupu

Nedělní dopoledne na hřišti. Zimní přestávka pro mladé fotbalisty neznamená stopku, v Bohumíně pro ně zkraje roku připravili celý seriál halových turnajů pod značkou Bospor Cup. Zkraje března místní sportovní hala patřila mladší přípravce. Pohár pro vítěze zůstal doma, po skvělém výkonu ho získali kluci FK Bospor Bohumín.

Devadesátiletý Oldřich Štverka aktivně hraje tenis - przedstawić wideoSport2.3.2024

Devadesátiletý Oldřich Štverka aktivně hraje tenis

Jeho elán a kondici mu závidí i o mnoho mladší kamarádi. Oldřich Štverka z Bohumína všem vyráží dech, v devadesáti letech aktivně hraje tenis, kam může dojde pěšky a je neustále v pohybu. Profesí učitel zejména tělesné výchovy má ke sportu blízko celoživotně, na kurtu ještě dnes umí své bývalé žáky pěkně prohnat.

Brankářka Hana Mučková zpět na vrcholu - przedstawić wideoSport10.2.2024

Brankářka Hana Mučková zpět na vrcholu

Po vážném úrazu jí lékař naznačil, že už si házenou nikdy naplno nezahraje. Brankářka Hana Mučková, jeden z velkých tuzemských talentů, si řekla, že takhle to neskončí. Pro restart kariéry si vybrala klub v Bohumíně, zabrala a bleskově se vyšvihla zpět do formy. Právě v Bohumíně si Hanky po pár měsících všiml nejlepší český klub a nabídl jí angažmá.

Sokoli mladé generaci, mají oddíl všestrannosti - przedstawić wideoSport27.1.2024

Sokoli mladé generaci, mají oddíl všestrannosti

Pohyb je jim vlastní už v útlém dětství. Sokoli v Záblatí si vychovávají své následovníky, po menší pauze tamní jednota obnovila tradiční oddíl všestrannosti. Nejmladší z jeho členů ještě nechodí ani do mateřinky. Jak zaujmout malé sokolíky? V Záblatí vsadili na interaktivní hry, barevné pomůcky a zábavu.

Novoroční běh uvítal rok 2024 - przedstawić wideoSport13.1.2024

Novoroční běh uvítal rok 2024

Sportovní kalendář hlásí: zahájeno! Vyznavači pohybu vstoupili do seriálu letošních akcí poklusem při Novoročním běhu. Akci pro celou rodinu, včetně nejmenších capartů, uspořádali s podporou partnerů místní atleti. Novoroční běh navazuje na tradici silvestrovského, jehož zakladatelé se poprvé sešli před 25 lety.

Kulečníkový Turnaj mistrů s mezinárodní účastí (19. ročník) - przedstawić wideoSport16.12.2023

Kulečníkový Turnaj mistrů s mezinárodní účastí (19. ročník)

Špička evropského kulečníku si zahrála v Bohumíně. Její dovednosti rovnou ve třech technických disciplínách prověřil Turnaj mistrů, svým pojetím v Česku unikátní projekt se konal podevatenácté. Dostavily se velké sportovní hvězdy, včetně úřadujícího mistra Evropy Marka Fause. V jeho rukou skončila místní vítězná trofej.

Mistrovství ČR juniorů v ultimate frisbee - przedstawić wideoSport16.12.2023

Mistrovství ČR juniorů v ultimate frisbee

130 juniorů ultimate frisbee se na dva dny sjelo do Bohumína. Místní klub Rainbow Banana pořádal mistrovství republiky pro smíšené sedmičlenné týmy. Zimní halová sezóna jede naplno, v letní venkovní se mladým Bohumíňákům povedl skvělý výsledek. Po několikaleté pauze vybojovali na mistrovství republiky juniorů zlato.

Rybolovná technika oslavila kulatiny - przedstawić wideoSport16.12.2023

Rybolovná technika oslavila kulatiny

Kulaté desáté narozeniny slaví kroužek, který v Bohumíně sdružuje zájemce o rybolovnou techniku. Funguje pod místním rybářským svazem a domem dětí. Uplynulý rok byl pro něj mimořádně úspěšný, přinesl mimo jiné dva tituly mistra světa. Závěr sezóny patřil halovému, vánočně laděnému turnaji Jardy Grossmana.

Halová soutěž mladých hasičů v požárním sportu - przedstawić wideoSport11.11.2023

Halová soutěž mladých hasičů v požárním sportu

Jedno druhé a rovnou dvě první místa vybojovali mladí hasiči z Bohumína v halové soutěži požárního sportu. K jejich velké radosti se tak stalo přímo na domácí půdě, v hale Bospor. Místní okrsek hasičů soutěž uspořádal poosmé, s podporou města. Otevírá sérii zimních pohárových klání.

Velké sportovní hry mateřských škol - przedstawić wideoSport11.11.2023

Velké sportovní hry mateřských škol

Číst a psát ještě pořádně neumí, ale ve sportovním to dětem šlo báječně. Po nucené covidové pauze v Bohumíně proběhly velké sportovní hry mateřinek. Malí čiperové se představili ve třech individuálních a jedné týmové disciplíně, navíc v opravdové sportovní hale. Zážitek se snoubil s pohybem, na který místní školky dbají.

Začal seriál sportovních kol, atletika s rekordní účastí - przedstawić wideoSport22.10.2023

Začal seriál sportovních kol, atletika s rekordní účastí

Školním rokem se v Bohumíně prolíná seriál sportovních městských kol. Nabídne celou paletu aktivit, od běhu, přes silový víceboj až po frisbee. Vychází z obsahu hodin tělesné výchovy a některá ze sportovních kol jsou postupová. Seriál pořádá dům dětí a mládeže, jedním z jeho cílů je motivovat školáky k pohybu a ke sportu.

Velká cena Bohumína v běhu a ve skoku o tyči - przedstawić wideoSport7.10.2023

Velká cena Bohumína v běhu a ve skoku o tyči

Atleti zakončili venkovní sezónu. Poosmnácté se s ní rozloučili Velkou cenou Bohumína v běhu na 60 metrů. Zapojily se všechny generace, od malých špuntů až po dospělé. Zpestřením byl závod ve skoku o tyči, s účastí místních odchovanců, mládežnických reprezentantů Česka, kteří účinkovali na evropském šampionátu.

Krajský přebor seniorů v tenisových čtyřhrách - przedstawić wideoSport23.9.2023

Krajský přebor seniorů v tenisových čtyřhrách

Senioři a bílý sport ruku v ruce. Bohumín byl zkraje týdne dějištěm prvního ročníku krajského přeboru v tenisových čtyřhrách. Iniciativa vzešla z řad místních seniorů a oslovila zájemce hned z několika měst regionu. Na kurty za parkem Petra Bezruče si našlo cestu deset odvážných, včetně jedné ženy a téměř devadesátiletého veterána.

Výročí klubů: florbal 25 a házená 10 let - przedstawić wideoSport9.9.2023

Výročí klubů: florbal 25 a házená 10 let

Čtvrtstoletí patří k Bohumínu. Florbal. Sport, který v 70. letech minulého století zažil nebývalý boom ve Švédsku a pak se dostal do celého světa. Dnes patří florbal v Bohumíně k oblíbeným, má širokou základnu od přípravky až po dospělé. Zatímco florbalisté slavili 25, jejich klubová sestřička kulatiny. Místní házená má 10 let.

Vrbice hostila 6. kolo Moravskoslezské ligy hasičů - przedstawić wideoSport5.8.2023

Vrbice hostila 6. kolo Moravskoslezské ligy hasičů

Dvanáct kol má letošní ročník Moravskoslezské ligy v požárním útoku. Právě je v polovině, šestou část o víkendu hostil Bohumín. Na travnaté hřiště do městské části Vrbice se sjelo 47 družstev mužů, žen a veteránů nad 35 let. Nejrychlejší požární útok trval jen 13,5 vteřiny. Atraktivní klání přilákalo hasiče z celého kraje.

Klubovými závody plavci zakončili sezónu - przedstawić wideoSport1.7.2023

Klubovými závody plavci zakončili sezónu

Bohumín podporuje plavání. Nejen výuku, která je povinnou součástí tělesné výchovy mladších dětí, ale i nad její rámec. Také díky tomu je vodní sport ve městě tolik populární a plaveckému klubu se daří. Jeho závodníci v sezóně startovali na řadě soutěží, největším úspěchem je titul dvojnásobné vicemistryně ČR.

Ocelácký triatlon popáté v Bohumíně - przedstawić wideoSport17.6.2023

Ocelácký triatlon popáté v Bohumíně

Triatlonových závodů je spousta, jen jeden má dovětek „s úsměvem“. Koná se na hranici Ostravy a Bohumína, u Vrbického jezera. Ocelácký triatlon o víkendu nabídl páté pokračování. Dopoledne patřilo dětem, čas kolem poledne hlavnímu závodu dospělých. Byl o něj enormní zájem, kapacitu zájemci zaplnili za pouhých 24 hodin.

Na Vrbickém jezeře závodily dračí lodě - przedstawić wideoSport10.6.2023

Na Vrbickém jezeře závodily dračí lodě

Osm sezón na tekoucí vodě v podobě řeky Odry, teď už třetí ročník na hladině Vrbického jezera. Závody dračích lodí se na hranici Ostravy a Bohumína zabydlely, dvoudenní akce znovu přilákala desítky posádek z různých koutů Česka. Vlastní závody měly školy, do celostátního finále postoupily rovnou dva místní týmy žáků.

Koně a Slezský drezurní pohár v Bohumíně - przedstawić wideoSport3.6.2023

Koně a Slezský drezurní pohár v Bohumíně

Podobné závody jim ve Slezsku chyběly, a tak je sami vymyslely. Bohumínské jezdecké stáje Chorpos a Kočendovec uspořádaly první kvalifikační kolo Slezského drezurního poháru. V programu se představilo 90 jezdců a bohumínští mezi nimi nechyběli. Zpestřením se stala ukázka voltiže kroužku domu dětí a mládeže.

Kateřina Nogová na hokejovém ME žen do 16 let - przedstawić wideoSport27.5.2023

Kateřina Nogová na hokejovém ME žen do 16 let

Na bruslích stála poprvé v šesti letech, dnes je mistryní Evropy v ledním hokeji žen. Kateřina Nogová z Bohumína se dostala do národní reprezentace do 16 let, tým Česka na šampionátu v Budapešti na jaře všechny převálcoval a získal zlato. Katka začínala s hokejem jako starší žačka v Bohumíně, dnes působí v MSK Orlová.

Májový běh Bohumínem s návratem tras i kategorií - przedstawić wideoSport13.5.2023

Májový běh Bohumínem s návratem tras i kategorií

Návrat do původní a léty ověřené trasy, dospělí znovu na startu a spousta kategorií pro děti. Májový běh Bohumínem je sportovní akcí pro všechny generace. Přesvědčil o tom ve sváteční pondělí 8. května odpoledne. Největší běžecká akce ve městě navazuje na oblíbený „běh ulicemi“, jehož tradice sahá až do roku 1997.

Hráči kulečníku vybojovali titul, potřetí za sebou - przedstawić wideoSport15.4.2023

Hráči kulečníku vybojovali titul, potřetí za sebou

Bohumín, Havířov, Náchod a Plzeň. Čtyři výborné týmy sportovního kulečníku, ale nejlepším mohl být jen jeden. Velikonoční víkend přinesl napínavá utkání Mistrovství České republiky v technických disciplínách. Bohumínští ovládli semifinále a nakonec i nedělní finále. Potřetí za sebou jsou tuzemskými šampiony.

Házenkářky Bohumína se vracejí do první ligy - przedstawić wideoSport8.4.2023

Házenkářky Bohumína se vracejí do první ligy

Fantastická atmosféra a zápas, jaký sportovní hala v Bohumíně dlouho nezažila. Místní házenkářky klubu B98 sehrály na domácí půdě klíčové utkání, když vyzvaly Žeravice. Výhra byla pro tým žen vstupenkou k návratu do první ligy, tuzemské nejvyšší. Nakonec se to za bouřlivých ovací totálně plného ochozu haly povedlo.

Extraligové utkání korfbalu mimořádně v Bohumíně - przedstawić wideoSport25.2.2023

Extraligové utkání korfbalu mimořádně v Bohumíně

Jedinou míčovou kolektivní hrou, ve které nastupují společně muži i ženy, je korfbal. Zajímavý sport jste mohli o víkendu vidět ve velké hale Bospor, kam zavítala extraliga dorostenců. Dvojzápas tady mimořádně pořádal Korfbal Klub z Koblova. Je jediným v Moravskoslezském kraji, sdružuje 360 sportovců.

Maxmilián Man dovedl hokejový tým kraje ke zlatu - przedstawić wideoSport18.2.2023

Maxmilián Man dovedl hokejový tým kraje ke zlatu

Jako kapitán dovedl hokejový tým Moravskoslezského kraje ke zlatu na tuzemské olympiádě mládeže. Byl to právě čtrnáctiletý Maxmilián Man z Bohumína, kdo družstvo v nepříliš lichotivé situaci finálového utkání klíčovou brankou nakopl k obratu, a nakonec k vítězství. Hokeji se velký sportovní talent věnuje od dětství.

Na veslařských trenažérech pokračují do středu Země - przedstawić wideoSport18.2.2023

Na veslařských trenažérech pokračují do středu Země

Crossfiťáci pokračují na cestě do středu Země, a to s vydatnou pomocí žáků i seniorů. Místní sportovní klub CWG Bohumín ve spolupráci s partnery uspořádal další maraton veslování na speciálních cvičebních trenažérech. Na výpravu dlouhou 6378 km se Bohumínští vydali před 6 lety, zatím mají za sebou odhadem necelou šestinu trasy.

Silvestrovský běh předal štafetu Novoročnímu běhu - przedstawić wideoSport14.1.2023

Silvestrovský běh předal štafetu Novoročnímu běhu

Novou podobu představil běh, kterým se Bohumíňáci loučí se starým a vítají nový sportovní rok. Silvestrovský, který nabídl dvaadvacet pokračování, atleti proměnili na novoroční. Zároveň částečně upravili podmínky a kategorie. Třeba u nejmenších dětí už nerozhodovalo pořadí v cíli, malou odměnu dostal každý malý závodník.

Halový vánoční turnaj v rybolovných technikách - przedstawić wideoSport10.12.2022

Halový vánoční turnaj v rybolovných technikách

Nejen na březích rybníků a jezer jsou rybáři doma, také ve sportovních halách. Do tělocvičny domu dětí a mládeže se o víkendu sjeli za soutěží hned v několika rybolovných technikách. Že správně nahodit udici je umění, dokázali školáci i dospělí. Devátý vánoční turnaj uspořádal místní svaz rybářů ve spolupráci s Fontánou.

Kulečníkový Turnaj mistrů o pohár města Bohumín (18. ročník) - przedstawić wideoSport10.12.2022

Kulečníkový Turnaj mistrů o pohár města Bohumín (18. ročník)

Výkvět evropského sportovního kulečníku byl tři dny k vidění v Bohumíně. Po nucené covidové pauze se vrátil Turnaj mistrů o pohár města, aby nabídl osmnácté pokračování. Svým pojetím je akce v Česku unikátní, trojbojem v podobě kádru 52/2, jednobandu a trojbandu. Vítězná trofej se letos vydala do Nizozemska.

Halová soutěž mladých hasičů (7. ročník) - przedstawić wideoSport19.11.2022

Halová soutěž mladých hasičů (7. ročník)

Jejich tempo jim mnozí vrstevníci mohou závidět. Mladí hasiči z Bohumína a okolí o tom přesvědčili na sedmém ročníku halové soutěže v požárním sportu. Nejrychlejšímu týmu stačilo ke zdolání štafety čtyřikrát 40 metrů něco málo přes 31 vteřin, to je o necelých pět vteřin lepší čas než nejlepší loňský výkon.

Malá cena Bohumína v judu s výbornou účastí - przedstawić wideoSport12.11.2022

Malá cena Bohumína v judu s výbornou účastí

55 závodníků osmi oddílů z různých koutů Moravskoslezského kraje. Víkendová Malá cena Bohumína v judu se těšila velkému zájmu. Místní klub ji uspořádal ve svém zázemí v Nerudově ulici. Hned na začátku se představili nováčci, kteří se jednomu z nejvíc rozšířených úpolových sportů věnují teprve několik týdnů.

Začal seriál (nejen) sportovních městských kol - przedstawić wideoSport5.11.2022

Začal seriál (nejen) sportovních městských kol

Koncem října začal seriál městských sportovních kol, série soutěží pro žáky místních škol, která potrvá až do června. Děti si změří síly mimo jiné v běhu, miniházené, skoku vysokém nebo třeba v basketbalu. Naposledy se celoroční maraton konal před dvěma lety, pak mu nucenou stopku vystavil covid a s ním spojená omezení.

Dvacátý ročník hasičské soutěže O pohár rady města - przedstawić wideoSport6.8.2022

Dvacátý ročník hasičské soutěže O pohár rady města

Kulatiny oslavila soutěž v požárním útoku, kterou pořádají dobrovolní hasiči ve Vrbici. O pohár rady města Bohumín se družstva z různých koutů kraje utkala podvacáté. Soutěž byla zároveň 7. kolem Moravskoslezské ligy. Zatímco předchozím ročníkům léto přálo, letos na hasiče obloha seslala notnou dávku vody.

Fotbalový turnaj čtyř Záblatí nabídl 30. ročník - przedstawić wideoSport9.7.2022

Fotbalový turnaj čtyř Záblatí nabídl 30. ročník

Čtyři Záblatí na jednom místě, na zeleném trávníku. Trenčianský FK Záblatie ze Slovenska, LKS Orzeł Zabłocie z Polska, TJ Sokol Záblatí z jižních Čech a FK Slovan Záblatí ze Slezska. Právě v Záblatí u Bohumína se v sobotu 2. července odehrál jubilejní 30. ročník nevšedního fotbalového turnaje.

Ocelácký triatlon u Vrbického jezera (2022) - przedstawić wideoSport18.6.2022

Ocelácký triatlon u Vrbického jezera (2022)

Závodníci z Moravskoslezského kraje, jihu Moravy, taky ze Slovenska či Německa se vydali na trať Oceláckého triatlonu. Plavání, jízdu na kole a běh ti nejrychlejší zvládli za něco málo přes jednu hodinu. Atraktivní sportovní podnik u Vrbického jezera, na pomezí Bohumína a Ostravy, pořádal zkušený klub SK Oceláci Ostrava.

Dračí lodě ve Vrbici, poprvé se školními závody - przedstawić wideoSport11.6.2022

Dračí lodě ve Vrbici, poprvé se školními závody

Vrbické jezero patřilo dračím lodím, vůbec poprvé rovnou dva dny. K populárnímu závodu dospělých na 200 metrů a 1 kilometr nově přibyla páteční etapa pro školy, s účastí týmů z různých koutů Moravskoslezského kraje. Vítězové dvou kategorií postoupili do celostátního kola v Brně, mezi nimi žáci základní školy ČSA.

Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Liczba znalezionych zapisów: 470

    Městský úřad