Město Bohumín

English EN

18.2.
2022

Videoreportáže Chceme domů

Page 2 / 3
Chceme domů (74) – psí útulek - show video24.11.2018

Chceme domů (74) – psí útulek

Opuštěným psům můžete přilepšit zakoupením granulí, při výběru se ale řiďte našimi instrukcemi, přimlouvají se dobrovolníci. Podrobnosti najdete na sociálním profilu bohumínského útulku. Zapojit se můžete taky do dobročinného projektu Psí přání nebo zavítat na vánoční setkání. Nejen pozvánku nabízí v rubrice Chceme domů Radka Matonogová.

Chceme domů (73) – psí útulek - show video27.10.2018

Chceme domů (73) – psí útulek

Kočky, psi a nejnověji taky slepice hledá domov s pomocí kreslené karikatury. Originální nápad zaujal a má ohlas, což těší taky dobrovolníky z psího útulku v Bohumíně. Ti se k regionálnímu projektu připojili mezi prvními a hrdě nosí originální dobročinná trička. Uvidíte je v dalším dílu rubriky Chceme domů.

Chceme domů (71) – psí útulek - show video1.9.2018

Chceme domů (71) – psí útulek

Kreslenou karikaturou za nový domov opuštěným psům, kteří měsíce či dokonce roky marně čekají na svou šanci. Originální pojetí kreslíře Martina Hrona z Olomoucka podpořili dobrovolníci z Bohumína. Do projektu zapojili Borise, který v útulku v Šunychlu prožil třetí letní prázdniny. Také o tom v dalším dílu rubriky Chceme domů.

Chceme domů (70) – psí útulek - show video21.7.2018

Chceme domů (70) – psí útulek

Bohumín spustil modernizaci útulku pro opouštěné psy. Původní dva velké výběhy přestavěl na šest menších, praktičtějších. Tahle letošní etapa je hotová, teď na ni navázala demolice prvních šesti starých kotců – do konce prázdnin je nahradí stejný počet nových. Do zákulisí útulku zve Radka Matonogová, a představí v rubrice „Chceme domů“ další němé tváře.

Chceme domů (68) – psí útulek - show video26.5.2018

Chceme domů (68) – psí útulek

Tak neudržovanou psí srst dobrovolníci v bohumínském útulku už dlouho neviděli. Kříženec měl na sobě nepočítaně dredů a uvnitř některých dokonce mrtvý hmyz. Zasáhl strojek na stříhání a pomohly nůžky, dnes je z Timiho opět švihák. Nejen jeho proměnu ukáže v dalším dílu rubriky Chceme domů Radka Matonogová.

Chceme domů (67) – psí útulek - show video21.4.2018

Chceme domů (67) – psí útulek

Co takhle vzít s sebou na špacír psího kamaráda a udělat dobrý skutek? V útulku v Šunychlu je to od dubna opět možné, a to každou neděli odpoledne. Opouštěným zvířatům můžete pomoci i jinak, k aktuálně poptávaným patří dlouhá vodítka a obojky pro střední a velké psy. Nabídku nalezenců přináší další díl rubriky Chceme domů.

Chceme domů (65) – psí útulek - show video24.2.2018

Chceme domů (65) – psí útulek

Pět dnů v týdnu jsou brány bohumínského útulku otevřené veřejnosti, včetně neděle od 14 do 16 hodin. Na nový domov tam čekají zejména zvířata, která měla smůlu na špatné chovatele, doufají v lepší osud. Je mezi nimi fenka Ejmy, neposedný živel, jenž potřebuje trochu zhubnout. Nejen s ní se setkáte v novém dílu Chceme domů.

Chceme domů (64) – psí útulek - show video27.1.2018

Chceme domů (64) – psí útulek

146 nalezených psů a fen vloni prošlo útulkem v Šunychlu, drtivá část z nich putovala do nových rodin nebo k původním majitelům. Město ročně za provoz útulku zaplatí 600 tisíc korun. Někdy se stává, že pes, který našel domov, je po čase v kotci pro nalezence zpátky. To je případ Kostíka – vrátil se na den přesně po roce.

Chceme domů (62) – psí útulek - show video4.11.2017

Chceme domů (62) – psí útulek

Mladá dárkyně se rozhodla pro nevšední počin. Nechala si ostříhat dlouhé vlasy a za peníze, které takto utržila, nakoupila krmivo pro opuštěné psy a dezinfekční přípravky. Touto cestou věnovala němým tvářím pomoc v hodnotě pěti tisíc korun. Do městského útulku v Šunychlu zve k návštěvě dobrovolnice Radka Matonogová.

Chceme domů (61) – psí útulek - show video14.10.2017

Chceme domů (61) – psí útulek

Zdarma krmivo v hodnotě dvou tisíc korun pro dalšího opuštěného psa. Bohumínu se osvědčilo zapojení do celostátního projektu Psí přání. Aktuálně jsou žádaným artiklem také dlouhá vodítka a obojky pro střední a velká plemena. Další zajímavosti z útulku a němé tváře k adopci představuje dobrovolnice Radka Matonogová.

Chceme domů (59) – psí útulek - show video2.9.2017

Chceme domů (59) – psí útulek

Novomanželé Rathovi z Bohumína dali své svatbě dobročinný podtext. Nevěsta si přála, aby příbuzní a přátelé místo květin použili peníze k jejich nákupu ve prospěch opuštěných psů, třeba formou pořízení krmiva nebo vodítek. Dopřáli takto nalezencům v bohumínském psím útulku, kam nás zve Radka Matonogová.

Chceme domů (58) - psí útulek - show video22.7.2017

Chceme domů (58) - psí útulek

Tropické teploty mohou být pro zvířecí mazlíčky nebezpečné. Hypertermie, neboli onemocnění z přehřátí organismu, je v létě časté. Odborníci apelují na chovatele – nenechávejte psy v autě zaparkovaném na slunci, za pouhou čtvrt hodinu může teplota uvnitř přesáhnout 65 stupňů Celsia. Nejen o tom v novém dílu rubriky „Chceme domů“.

Chceme domů (56) - psí útulek - show video27.5.2017

Chceme domů (56) - psí útulek

Už přes 50 zvířat letos putovalo po policejním odchytu do útulku, jen v minulém měsíci šlo na Bohumínsku o 15 umístěných volně pobíhajících psů a fen. Část z nich jen utekla a vrátila se zpět k chovatelům, jiní tohle štěstí nemají a čekají na nový domov. Nabídku opuštěných psů k adopci připravila Radka Matonogová.

Chceme domů (55) – psí útulek - show video15.4.2017

Chceme domů (55) – psí útulek

Každoročně se v tuzemsku narodí až 80 tisíc nechtěných koťat. Spolky, které se o zvířata starají, proto apelují na chovatele a připomínají kastrační programy. Podobné je to u psů, stačí chvíle nepozornosti a na problém je, zvláště teď na jaře, zaděláno. V rubrice Chceme domů na to upozorňuje dobrovolnice Radka Matonogová.

Chceme domů (53) – psí útulek - show video25.2.2017

Chceme domů (53) – psí útulek

V rozmezí pouhých několika dnů přibyla v městském útulku v Šunychlu tři štěňata. Mohla se stát nechtěným dárkem a proto bychom měli pořízení psa dobře zvažovat, upozorňují zkušení chovatelé. Praktické rady má v pravidelné rubrice Chceme domů dobrovolnice Radka Matonogová. Přidává nabídku útulkových psů k adopci.

Chceme domů (52) – psí útulek - show video14.1.2017

Chceme domů (52) – psí útulek

Novoroční oslavy s petardami opět udělaly své, počátkem ledna se počet psů v útulcích v regionu navýšil. Část nalezenců se postupně vrací do svých domovů, pořád je ale dost těch, kteří čekají, až se jich ujme nový majitel či majitelka. Nabídku městského útulku v Bohumíně mapujeme v dalším díle rubriky Chceme domů.

Chceme domů (50) – psí útulek - show video12.11.2016

Chceme domů (50) – psí útulek

V městském psím útulku platí v zimním čase upravená provozní doba. Bez ohledu na ni se dějí různé případy – zatímco někteří psi se vydali do nového domova, jiní péči potřebují. Jako teprve několikadenní štěně, které kdosi odebral feně a volně pohodil. Zasáhli strážníci, veterinář a nakonec dobrovolníci.

Chceme domů (49) – psí útulek - show video8.10.2016

Chceme domů (49) – psí útulek

V červenci přijali do městského psího útulku křížence staforda a jednoduché to s ním zrovna neměli. Pes byl agresivní a třeba jen bezpečně ho nakrmit vyžadovalo značné úsilí. Po třech měsících práce s ním dobrovolníci hlásí velký posun, zklidnil se a snad brzy najde nový domov. Nabídku z útulku přináší rubrika Chceme domů.

Chceme domů (47) – psí útulek - show video20.8.2016

Chceme domů (47) – psí útulek

Venčení psům v útulku prospívá. Opuštěným zvířatům pomáhá se socializací a dobrovolníkům zase ulehčuje poznat jejich charakter, který navádí při výběru vhodného psa či fenky novému majiteli. Hromadná venčení jsou v Šunychlu každou neděli od půl třetí do půl šesté odpoledne. Do psího útulku zve dobrovolnice Radka Matonogová.

Chceme domů (46) – psí útulek - show video16.7.2016

Chceme domů (46) – psí útulek

Díky dobročinnému projektu Nazí jsme krásní a pravdiví už našla i letos první zvířata nový domov. Fotky uměleckých aktů, které jsou do konce července k vidění v Dolní oblasti Vítkovice, vznikaly s pomocí Bohumíňáků. Výtěžek dražby loňských snímků pomohl k nákupu krmiva. Možná, že některý z nalezenců zaujme také vás v dalším díle pravidelné rubriky.

Chceme domů (44) – psí útulek - show video14.5.2016

Chceme domů (44) – psí útulek

Vybraní psi z bohumínského útulku se 25. června představí v Komenského sadech v Ostravě, kde se uskuteční další ročník Voříškiády - velké akce pořádané spolkem Pomocná křídla ANKA. Dobrovolníci z Bohumína mají s přehlídkou dobré zkušenosti. Opuštěná zvířata k adopci představují tam i v rubrice Chceme domů.

Chceme domů (43) – psí útulek - show video2.4.2016

Chceme domů (43) – psí útulek

Po zimní přestávce se do psího útulku v Šunychlu vrací víkendová venčení. Veřejnost může opuštěným zvířatům zpříjemnit pobyt v dočasném azylu procházkou, a to každou neděli od půl třetí do půl šesté odpoledne. Možná, že vám tam padne do oka nový kamarád. Nabídku psů k adopci má Radka Matonogová.

Chceme domů (41) - psí útulek - show video13.2.2016

Chceme domů (41) - psí útulek

Komunita psích ochránců drží při sobě. Velkým plusem to bylo v době tuhých lednových mrazů, kdy dobrovolníci přijali do dočasné péče opuštěná štěňata a malá plemena. Spolupráce bohumínského psího útulku a regionálního spolku „Mazlíci v nouzi“ je dlouhodobá, upozorňuje Radka Matonogová v rubrice Chceme domů.

Chceme domů (40) - psí útulek - show video9.1.2016

Chceme domů (40) - psí útulek

Psí útulek je plně obsazený, strážníci o svátcích a počátkem ledna odchytili v Bohumíně a Rychvaldu rovnou 14 volně pobíhajících zvířat. Dobrovolníci u některých psů pozorují známky špatného zacházení původním majitelem. Dva takové příběhy se pojí s dnešním vydáním rubriky Chceme domů. Jubilejní 40. díl připravila Radka Matonogová.

Chceme domů (38) – psí útulek - show video7.11.2015

Chceme domů (38) – psí útulek

Rovnou tři malá štěňata se ocitla v městském psím útulku. V pondělí našlo domov poslední z nich. Psí kluk bude asi velkého vzrůstu, nicméně nová rodina, která o jiného čtyřnohého kamaráda před pár dny přišla, s jeho osvojením neváhala ani minutu. Možná, že podobné štěstí budou mít i psi z nového dílu Chceme domů.

Chceme domů (37) - psí útulek - show video10.10.2015

Chceme domů (37) - psí útulek

Den psích nadějí. Tak se jmenuje ostravská voříškiáda spojená s umisťovací výstavou. Díky dobrovolníkům se do projektu zapojuje také bohumínský psí útulek. Radka Matonogová, která pomáhá opuštěným psím duším, připravila pohled do sousedního města a také příběhy se šťastným koncem. 37. dílem pokračuje rubrika Chceme domů.

Chceme domů (35) – psí útulek - show video29.8.2015

Chceme domů (35) – psí útulek

Teprve několikatýdenní štěňata kdosi zavezl autem k rybníku, tam je pohodil a nechal napospas osudu. I takový případ zaregistrovali místní psí dobrovolníci v uplynulých dnech. Štěňata ale měla štěstí, brzy našla nový domov. Možná, že se tohle povede také psům z nabídky 35. dílu pravidelné rubriky Chceme domů.

Chceme domů (34) – psí útulek - show video25.7.2015

Chceme domů (34) – psí útulek

Dosud neměli štěstí na chovatele, ale doufají v druhou šanci. Jejich osudy můžete sledovat na facebooku psího útulku, anebo se za opuštěnými psy rovnou vydat. Areál na Větrné ulici v Šunychlu funguje také o prázdninách. Čtveřici nalezenců představí v novém vydání rubriky Chceme domů Radka Matonogová.

Chceme domů (32) – psí útulek - show video23.5.2015

Chceme domů (32) – psí útulek

Mají problém s ubytováním a se živobytím, přesto si pořizují jednoho a někdy i více psů. Jenže ti se po čase vracejí zpátky do útulku. Zařízení proto zpřísnilo pravidla. Na druhou stranu, dobrovolníkům se v posledních dnech povedlo najít nový trvalý domov hned několika psům. Zajímavosti připravila pro květnové vydání rubriky Chceme domů dobrovolnice Radka Matonogová.

Chceme domů (31) - psí útulek - show video11.4.2015

Chceme domů (31) - psí útulek

Městský psí útulek přešel na letní prodlouženou provozní dobu. Nadále platí, že zařízení má otevřeno pět dnů v týdnu a najdete ho v areálu bývalých kasáren v Šunychlu. Nejen o tom bude pravidelná rubrika Chceme domů. 31. díl připravila Radka Matonogová. Dubnové vydání doprovázelo jak jinak aprílové počasí.

Chceme domů (29) - psí útulek - show video14.2.2015

Chceme domů (29) - psí útulek

Ocitli se v útulku, ale měli to štěstí, že se dostali do dočasné péče v domácím prostředí. O vybrané psí nalezence, aktuálně včetně 6 malých štěňat, se takto stará spolek Mazlíci v nouzi. Spolupráci s ním si pochvalují bohumínští dobrovolníci. I v útulku ale čekají opuštění psi na nový domov, více v rubrice Chceme domů.

Chceme domů (28) - psí útulek - show video10.1.2015

Chceme domů (28) - psí útulek

Při převzetí psa z místního útulku jste na celý jeden rok osvobozeni od městského poplatku. Tahle výhoda bude v Bohumíně platit i v roce 2015. Stejně stabilní je naše pravidelná rubrika Chceme domů. Dnes tedy míříme do Šunychlu, do městského útulku pro opuštěné psy. Zve dobrovolnice Radka Matonogová.

Chceme domů (26) - psí útulek - show video1.11.2014

Chceme domů (26) - psí útulek

Od 1. listopadu upravuje městský psí útulek provozní dobu. Až do jara bude mít v pondělí, čtvrtek, pátek a v neděli otevřeno od 14 do 16 hodin. V úterý zůstávají návštěvní hodiny ráno od 7 do 9. V listopadu můžete do útulku přinést staré deky, které psům na podzim a hlavně v zimě přilepší. Více v rubrice Chceme domů.

Chceme domů (25) - psí útulek - show video4.10.2014

Chceme domů (25) - psí útulek

V září bylo v bohumínském psím útulku rušno. Proběhla brigáda dobrovolníků a vůbec první velký organizovaný den otevřených dveří. Nejen o tom bude řeč v dalším vydání rubriky Chceme domů. Na webu města a na facebooku útulku najdete denně aktualizovanou nabídku i příběhy psích nalezenců.

Chceme domů (23) - psí útulek - show video2.8.2014

Chceme domů (23) - psí útulek

Psí útulky na Ostravsku a Karvinsku doslova praskají ve švech, málokterý může nabídnout v čase prázdnin volné místo. Nejinak je tomu v městském útulku v Bohumíně. V provozu je po celý červenec a srpen, pět dnů v týdnu. Psa si tam můžete vybírat osobně, anebo využijte novinky na internetu. Podrobnosti připravila Radka Matonogová.

Chceme domů (22) - psí útulek - show video5.7.2014

Chceme domů (22) - psí útulek

Ve městě přibývá opuštěných a ztracených psů. Jen v posledním červnovém týdnu přijal městský útulek v Šunychlu hned 6 azylantů. Majitelé se zvířat zbavují třeba tak, že je přivážou k plotu. Dobrovolníci apelují na chovatele a jejich svědomí. Tři fenky a jednoho psa k adopci představí v pravidelné rubrice Radka Matonogová.

Page: 1 2 3 
Number of records found: 86

Back

    Městský úřad