Město Bohumín

10.2.
2022

Odvoz rostlinného odpadu ze zahrádek

Služba odvozu rostlinného odpadu přímo od zahrad rodinných domů a zahrádkářských chatek má pro období od roku 2022 nová pravidla. Povinným krokem k odvozu komunálního odpadu a jeho složek je provedené ohlášení za rodinný resp. bytový dům či rekreační objekt. Smluvní vztah je nahrazen místním poplatkem za odvoz objednaného objemu komunálních odpadů. V místním poplatku za odvoz komunálních odpadů pak jsou zahrnuty i další nadstavbové služby pro podporu třídění využitelných složek a BIO odpadu.

 

Svozové období

Vývozy hnědých nádob pro domkaře a zahrádkáře budou probíhat od čtvrtka 31. března do pátku 25. listopadu 2022. Dne 3 a 4. února proběhl zkušebně první zimní svoz bioodpadu. Dohromady je naplánováno 19 svozů v intervalu jednou za 14 dní. Svozové dny budou probíhat v liché týdny ve skupinách:

  • Každý lichý čtvrtek – odvoz ze Starého Bohumína, Nového Bohumína, Šunychlu, Pudlova a Vrbice (skupina A)
  • Každý lichý pátek – odvoz ze Skřečoně, Nové Vsi a Záblatí (skupina B)

 

Objednání vývozů, cena za odvoz BIO nádob

Pro občany Bohumína zapojené do obecního systému odpadového hospodářství platí pro rok 2022 tyto zásady:

  • Bezúplatné poskytnutí 1. BIO  nádoby a jejího odvozu
  • Bezúplatný odvoz 2. BIO nádoby (BIO nádobu si pořizuje na své náklady občan)
  • Odvoz dalších nádob včetně jejich pořízení na základě individuálního ujednání s poskytovatelem služby BM servis a.s.

Pro ostatní zájemce o odvoz BIO odpadu nezapojené do obecního systému odpadového hospodářství je služba poskytována na základě individuálního ujednání s poskytovatelem služby BM servis a.s.



Související články

Ke svozu bioodpadu se už v Bohumíně přihlásilo přes 300 lidí 2.2.2017

Ke svozu bioodpadu se už v Bohumíně přihlásilo přes 300 lidí

Už v dubnu odstartuje v Bohumíně nový systém svozu bioodpadu. Ruší se třicítka veřejných kontejnerů na zeleň a rozšiřuje se za výhodnou cenu možnost odvozu zeleného odpadu přímo ze zahrádky. Do nového systému se už přihlásilo přes 300 zájemců. BM servis vyzývá veřejnost, aby se zapojením neotálela.
Odvoz bioodpadu ze zahrádky v Bohumíně nově jen za 150 či 500 korun 27.12.2016

Odvoz bioodpadu ze zahrádky v Bohumíně nově jen za 150 či 500 korun

Bohumínská radnice přichází od ledna s novým systémem svozu bioodpadu. Ruší se třicítka veřejných kontejnerů na zeleň, které se neosvědčily, a rozšiřuje se za výhodnou cenu možnost odvozu zeleného odpadu přímo ze zahrádky. Služba přijde na 150 či 500 korun ročně.
V Bohumíně rozšiřují odvoz zeleného odpadu 22.8.2014

V Bohumíně rozšiřují odvoz zeleného odpadu

Od příštího týdne rozšíří v Bohumíně odvoz zeleného odpadu. Prozatím mohli Bohumíňáci bezplatně odevzdávat rostlinný odpad ve sběrných dvorech nebo si jeho odvoz za poplatek objednat přímo ze své zahrádky. Nově teď bude možné ponechat bio odpad na dalších 22 místech ve městě.
Svoz zeleného odpadu začne v Bohumíně dříve 26.3.2014

Svoz zeleného odpadu začne v Bohumíně dříve

Svoz zeleného odpadu začne v Bohumíně dříve. Poprvé si městský BM servis přijede k rodinným domkům pro rostlinné zbytky už v pátek 4. dubna. Další svozy budou probíhat podle původního harmonogramu, který startuje v pátek 18. dubna.
Počet zhlédnutí: 52 967

Zpět

    Městský úřad