Město Bohumín

8.3.2014 - Zabili Draka a jeho ženu! Teď je čekají tvrdé tresty!

Zdroj: Blesk
Ročník a číslo: 57
Strana: 4
Autor: Ivana Žáková

Soud s trojicí násilníků * Popravili starší manžele * Těla zakopali v garáži

OSTRAVA/BOHUMÍN – Doživotí hrozí katovi manželů Jarmily (†58) a Zbigniewa (†66) Muszańských. Pro jeho dva komplice pak žalobce požaduje výjimečné tresty. Doživotí si má odpykat Lumír Moric (42), přestože se k vraždě nepřiznal. Tvrdil, že byl do popravy zmanipulován. Jeho komplic a bývalý policista Jiří Bohdálek (55) ho měl ohrožovat i pistolí. Moric prý nevěděl, že v garáži kope hrob.

Vraždy v rodině

Jak Blesk zjistil, za vraždu už seděla jeho matka, její komplicové vyhodili pro peníze z okna důchodkyni. Pokud Moric dostane doživotí, bude to pro jeho rodinu těžká rána. Má dvě malé děti s bývalou ženou třetího komplice Michala Zágory (39) a staral se i o jeho dítě.

Vysoké tresty

Výjimečný trest od 20 do 30 let pak žádá pro známého mrtvých Jiřího Zágoru. Také on přiznal loupežné přepadení. Jisté je, že u popravy nebyl a hlídal venku. Včera se rodině i pozůstalým omluvil. Nejnižší trest do 25 let žalobce navrhnul pro Jiřího Bohdálka, který přípravu vraždy sice přiznal, opatřil i pistoli, avšak popřel, že by střílel.

---

BLESKOVA ZPRÁVA

Zbigniew Muszański přezdívaný Drak půjčoval lidem peníze.

Trvá na obžalobě

Státní zástupce David Bartoš na obžalobě i výjimečných trestech trvá. Na vraždě manželů, která měla vynést nejméně milion, se všichni tři společně předem domluvili s tím, že je zastřelí. Zároveň si rozdělili úlohy. Pronajali si garáž, kde vykopali dva metry hluboký hrob. Manžele popravili loni loni 28. února střelou do hlavy.



    Městský úřad