Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - „Shakespeare - slovem i obrazem“ pro žáky škol


„Shakespeare - slovem i obrazem“ pro žáky škol


Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

„Shakespeare - slovem i obrazem“ pro žáky škol (Tiskové zprávy)
Pá 24.10.2014


Salon Maryška bude patřit žákům. V pátek 24. října pro ně občanské sdružení Maryška a volnočasový Klub u létající ryby organizují dopoledne na téma „Shakespeare - slovem i obrazem“. Klub U létající ryby je společným projektem občanského sdružení Maryška a Domu dětí a mládeže Fontána Bohumín.

Pozvání do Salonu přijaly dvě deváté třídy Masarykovy základní školy a jedna třída Gymnázia Františka Živného z Nového Bohumína. Program vychází z výstavy ostravské malířky Mileny Kantorové, která na ní prezentuje obrazy inspirované sonety slavného anglického básníka a dramatika Williama Shakespeara.

Půjde o komponovaný pořad. Pozvali jsme si interprety ze Základní umělecké školy Karviná, kteří budou sonety přednášet. Propojíme to s prohlídkou vystavených obrazů a s výkladem jejich autorky,“ říká Kamila Smigová, předsedkyně OS Maryška. Karvinské studenty vede učitelka Lucie Semančíková z Bohumína.

Cílem komponovaného programu je kromě standardního školního poslání také to, aby žáci viděli, že i jejich vrstevníci velmi rádi recitují Shakespearovy texty a dokážou jim básně léty prověřené mnoho dát. „Program jsme sestavili speciálně pro tuto příležitost a k tomuto tématu,“ podotkla Smigová. Výstava Mileny Kantorové v bohumínském Salonu Maryška vrcholí, končí právě v pátek 24. října.

Malířka a ilustrátorka Milena Kantorová (Ostrava) v Bohumíně představuje výběr ze svých 32 velkoplošných obrazů. Autorka pracuje technikou oleje na plátně a sololitu s kombinací keramiky a kartonu. Mnohé z obrazů jsou ilustrací na motivy sonetů Williama Shakespeara.


Místo konání:OS Maryška
Pořadatel:OS Maryška
Informace:Kamila Smigová

Web:www.maryska.cz
Telefon:776 577 722


Mapa:


Počet zhlédnutí: 1 005

Zpět

    Městský úřad