Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Od lásky k Lásce


Od lásky k Lásce

Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Od lásky k Lásce (Kultura)
Út 16.12.2014, 17:00


Člověk se srdcem na dlani. Taková je bohumínská básnířka a spisovatelka Dagmar Čížová, která vydává novou sbírku. Nazvala ji „Od lásky k Lásce“ a křest proběhne v úterý 16. prosince v Salonu Maryška v Bohumíně, jen pár dnů po premiéře v Praze. Literární setkání doprovodí recitál kytaristy Jaroslava Holeše. Křest začíná v 17 hodin. Kniha vychází s podporou města Bohumína u vydavatelství Balt-East.

 

V pořadí osmá samostatná sbírka z pera Dagmar Čížové bude trochu jiná než její předchůdkyně. Obsah se nemění, a čtenáři si to tak žádají. Dagmar píše verše o životě v mnoha spektrech a jeho proměnách, tak jak ho vnímá ona sama. „Je to největší z mých tištěných počinů. Sbírka má skoro 200 stran a čtenáři v ní najdou například oddíl věnovaný lásce, milenecké lásce, přírodě. A také je tam bonus navíc, oddíl věnovaný rodičům a dětem,“ naznačila Dagmar Čížová.

 

„Od lásky k Lásce“ je tak trochu rodinnou záležitostí. Návrh obálky a fotky zpracovala dcera autorky, Dagmar Klichová. Sbírku obohacují fotografie autorčiných vnuček a čtenáři se na snímcích setkají také s Besinkou, psí slečnou, která dělá Dagmar společnost.

 

Dagmar Čížová je rodačkou z Petřvaldu, léta ovšem žije v Bohumíně. Verše měla ráda už od mládí. Naplno se do nich ponořila ale až poté, co odešla do předčasného důchodu. Autorka má na svém kontě několik ocenění, některá z nich získala i v Polsku. Dagmar Čížová je držitelkou literární Ceny královny Alisy a Ceny Benjamina Kinga. Zabývá se východní filozofií a čínskou medicínou.

 

V roce 2006 Dagmar Čížová vydala pod pseudonymem svou první sbírku erotických básní Minitao ženské sexuality. V dalších letech následovaly sbírky Duhové etudy, Kapky rosy a Motýlí křídla. Přispěla mimo jiné rovněž do almanachu erotické poezie a sborníku básníků nové generace. V říjnu 2011 vydala sbírku Z deníku ženy, zkraje roku 2012 sbírku Podej mi svou dlaň a v roce 2013 sbírku Vyznání.



Občanské sdružení Maryška

 

 

 

 


Místo konání:Salon Maryška
Pořadatel:OS Maryška
Informace:Kamila Smigová
Telefon:776 577 722


Mapa:


Počet zhlédnutí: 1 821

Zpět

    Městský úřad