Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Kulatý stůl na téma kanalizace a odkanalizování města


Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Kulatý stůl na téma kanalizace a odkanalizování města (TIK - Televizní inf. kanál)
Út 26.2.2008, 17 hodin


Kanalizace a odkanalizování - téma, které hýbe městskými částmi Bohumína. Téma, o kterém budeme diskutovat u Kulatého stolu v úterý 26. února od 17 hodin na obrazovce Televizního informačního kanálu Bohumín. Začínáme v 17 hodin, samozřejmě v přímém přenosu.

V Bohumíně je odkanalizován téměř celý Nový Bohumín, z větší části pak Skřečoň a Starý Bohumín, částečně i Záblatí. Poté, co do 1. ledna letošního roku platí novela vodního zákona i v části zpracování odpadních vod, ptají se lidé stále častěji - bude kanalizace i u nás? Pokud ne, musí si totiž sami postavit buď vlastní domovní čistírnu odpadních vod nebo zemní filtr v kombinaci se septikem. Náklady jdou do desetitisíců korun.

To se nelíbí především lidem v Kopytově, části Šunychlu, Nové Vsi i na dalších místech, kde město kanalizaci neplánuje. Bylo by to neekonomické, zaznívá z radnice. Jak daleko jsou přípravy budování kanalizací, kdy a za jakých podmínek se budou skutečně stavět? Je situace vážná? Budou si Bohumínští brát půjčky, aby odpadní vody zpracovávali tak, jak ukládá zákon?

Jsou to kanalizace i k vašim domům v městských částech. Je to vaše téma. Diskutovat u Kulatého stolu budou v úterý 26. února od 17 hodin zástupci radnice i občanů z okrajových míst Bohumína. Pozvání přijali: starosta Bohumína Petr Vícha, Petr Kamínek ze stavebního odboru městského úřadu, Marta Bočková - členka zastupitelstva města a předsedkyně komise pro městskou část Šunychl a Kopytov a David Maryška - obyvatel Pudlova a člen zastupitelstva města.

Své otázky můžete volat a psát již teď, podobně jako v průběhu samotného přímého přenosu. A to telefonem na číslo 596 092 140, e-mailem na adresu tik@mubo.cz nebo SMS zprávou - číslo 732 596 092. Reprízy pořadu odvysíláme v pátek 29. února a v pondělí 3. března, vždy od 17 hodin.

Redakce zpravodajství
Televizní informační kanál Bohumín

Web:http://www.tik.tvmarko.cz
E-mail:tik@mubo.cz
Telefon:596 092 140


Počet zhlédnutí: 1 033

Zpět

    Městský úřad