Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Hana Fialová zpívá Edith Piaf


Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Hana Fialová zpívá Edith Piaf (Koncerty, hudba)
St 19.9.2018, 19:00


Šansony světoznámé zpěvačky Edith Piaf a slavné melodie světových muzikálů zazní v podání zpěvačky a držitelky Ceny Thálie 2014 za roli Edith Piaf v hudebním dramatu Edith a Marlene Hany Fialové za klavírního doprovodu Jakuba Žídka. Ve středu 19. září od 19 hodin v sálu hotelu Pod Zeleným dubem ve Starém Bohumíně.

Hana Fialová – zpěv

Narodila se v Opavě, absolvovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě ve třídě Evy Gebauerové Phillips. Zpěvu se ale intenzivně věnovala již dříve, o čemž svědčí i její vítězství v krajském kole pěvecké soutěže Talent 86 a následný postup do celostátního finále. Mezi lety 1994 až 2004 byla sólovou zpěvačkou country skupiny Red Hats, se kterou koncertovala u nás i v zahraničí, několikrát s ní vystoupila v zábavných televizních pořadech a vydala dvě profilová CD. Od roku 2003 je členkou souboru opereta a muzikál Národního divadla moravskoslezského. Ráda vzpomíná na role v inscenacích Šest žen Jindřicha VIII. (Kateřina Howardová), Camelot (Elein), Kat a blázen (Juanilla), Ostrov milování (Lolita), Zvonokosy (Žena), Sugar – Někdo to rád horké (Sugar Cane), Hello, Dolly! (Irena Molloyová) nebo Rose Marie (Wanda).

V roce 2010 vytvořila titulní roli v nové verzi muzikálu Marguerite Alaina Boublila a Michela Legranda a byla za ni nominována na Cenu Thálie 2011. Poté následovaly další významné muzikálové role: Gita v Pardon My English, královna Eliška v Noci na Karlštejně, Marfuša v Mrazíkovi, Vypravěčka v Josefovi a jeho úžasném pestrobarevném plášti, Betty v původním českém muzikálu Fantom Londýna, titulní role v Evitě a Norma Desmond v Sunset Boulevardu. Zcela jedinečným způsobem září v hudebním dramatu Edith a Marlene jako Edith Piaf, za niž ostatně získala Cenu Thálie 2014 v kategorii opereta/muzikál.

V činohře NDM hostovala a hostuje jako Zuzana a Jiřina Buchtelová v muzikálu Donaha! (Hole dupy) a v pražském Divadle Hybernia jako Betty v Přízraku Londýna. Na scéně Městského divadla Brno hostovala v roli Fantiny ve světoznámých Bídnících.

Jakub Žídek - klavír

Pochází z Opavy. Vystudoval hru na varhany na Janáčkově konzervatoři v Ostravě u prof. Martiny Zelové. Poté navštěvoval Pedagogickou fakultu Ostravské univerzity, kde ve třídě profesora Lumíra Pivovarského vystudoval sbormistrovství. Vysokoškolské vzdělání ukončil magisterským studiem na brněnské JAMU, kde studoval dirigování orchestru u Rostislava Hališky. V sezoně 2007/2008 působil jako sbormistr operního sboru ve Slezském divadle Opava.

Jako hostující dirigent spolupracoval například s Filharmonií Brno, Moravskou filharmonií Olomouc, Filharmonií Bohuslava Martinů ve Zlíně. Nejvýraznější je jeho spolupráce s Janáčkovou filharmonií Ostrava, kterou zahájil absolventským koncertem. Pravidelně vystupuje na festivalu Bezručova Opava, mezinárodní soutěži Beethovenův Hradec a v abonentním cyklu Janáčkovy filharmonie Jeunesses Musicales.

Stále také spolupracuje s opavským pěveckým sborem Domino. V současnosti je hudebním ředitelem souboru operety a muzikálu v Národním divadle moravskoslezském a je rovněž dirigentem souboru opery. Pro NDM připravil hudební nastudování pohádkového muzikálu Mrazík (2011) a muzikálu bratří Gershwinů Pardon My English (2011). Jako dirigent se podílel na světové premiéře nového nastudování muzikálu Marguerite (2010), uvedení operety Mamzelle Nitouche (2010), muzikálu Noc na Karlštejně (2011) a opeře Charlese Gounoda Romeo a Julie (2011). S Janáčkovou filharmonií Ostrava nahrál původní skladby Borise Urbánka pro nový český film 7 dní.


Místo konání:Sál Hotelu Pod Zeleným dubem
Pořadatel:Kulturní spolek Oderberg
Informace:Martin Kachel

Web:https://www.facebook.com/Kulturni.spolek.Oderberg
E-mail:spolek@oderberg.cz
Telefon:604 669 220


Počet zhlédnutí: 1 486

Zpět

    Městský úřad