Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Policisté hledají ženy, které obelstil mladý muž


Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Policisté hledají ženy, které obelstil mladý muž (Policie)
St 30.1.2019 - Út 5.2.2019


V těchto dnech je vazebně stíhán mladší muž ze Slovenska, který pod různými záminkami kontaktoval ženy s cílem podvodně od nich získat peníze. Ženám se představoval různými jmény. Jeho trestná činnost je datována od začátku roku 2017, kterou páchal napříč Českou republikou.

Se  ženami se nejčastěji seznamoval prostřednictvím různých sociálních sítí, ale i osobně jim nabízel platbu za sexuální či jiné služby formou převodu finančních prostředků ze svého zahraničního účtu. Následně pak poškozené přiměl k tomu, aby uhradily převodem či vkladem v různé výši nutný „fiktivní poplatek“, který měl být pro uvolnění platby a dokončení převodu peněz.

Vyzýváme podvedené, přihlaste se…

Rozsah trestné činnnosti obviněné není úplný. Máme zato, že poškozených žen je daleko více. Ze zkušeností víme, že v těchto případech některé oběti podvodníků policii nekontaktují, i když přichází o mnohdy vysoké peněžní částky. Těch důvodů může být více, nicméně ten nejpravděpodobnější je stud ze situace, do které se dostaly.

I přes tyto skutečnosti se obracíme na ženy, které byly podvedeny podobným způsobem, aby se přihlásily na nejbližší obvodní oddělení.  Ženy mohou kontaktovat i vyšetřovatele na tel. čísle 974 734 492 nebo 974 734 499. K disopozici je i bezplatná linka 158.

Zlatuše Viačková, komisařka
Krajské ředitelství Policie Moravskoslezského kraje



 

Počet zhlédnutí: 1 124

Zpět

    Městský úřad