Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Dimenze (film a beseda s režisérem)


Dimenze (film a beseda s režisérem)




Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Dimenze (film a beseda s režisérem) (Kino)
Ne 23.4.2023, 19:00



Projekce celovečerního filmu Dimenze a beseda s režisérem​ nazvaná Proč a jak film vznikal. Zveme vás na výjimečnou projekci filmu, který ve vás zanechá potřebu o některých věcech přemýšlet z jiného úhlu, než jak jste byli zvyklí.
Hlavní postava František se prodírá složitostmi vztahů dnešní doby. Když se dostane do klinické smrti v nastalém rozehraném divadle, se dostává do snivého minulého života a možné budoucnosti. Vše jsou ale jen částečně dokonalé kulisy, které narychlo vytvoří Řezbář Energií, aby k němu František mohl dojít. Po setkání dochází k pochopení smyslu života a peripetií současného života.
Režie a scénář: Dalibor Stach. Hrají: Brendan Fraser, Marcia Cross, Bolek Polívka, Dawn Olivieri, Dominika Morávková-Zeleníková, Petra Bučková, David Novotný, Michal Novotný, Mahulena Bočanová, Adéla Gondíková, Chantal Poullain-Polívková, Richard Genzer, Michal Suchánek, Bohumil Klepl, Massimo Dobrovic, Martin Zbrožek, Gabriela Filippi, Dalibor Stach, Dalibor Stach jun., Martina Vážanová.

Česko, USA, 2022, 93 min.+60 min., tit., premiéra.

Dalibor Stach je rodák z Ostrova. Stal se postupně malířem, fotografem, spisovatelem, scénáristou a režisérem v jedné osobě. Je autorem knih Mrtví muži nemluví, Telesfor-metafyzické příběhy z Velryby, Brána, Oáza v poušti, Krušnohorské proroctví a Za oponou noci. Mystik z Velryby je jeho sedmá kniha v pořadí. Autor prošel dvě klinické smrti. Tato fenomenologická zkušenost ovlivnila jeho obrazy, knihy i filmy. Dokumentem Vše o životě po životě a celovečerním filmem Za oponou života přibližuje tuto intimní zkušenost širokému publiku. Téma se odráží i v dalších připravovaných dílech, jako je Dialog RA:E nebo fantasy pohádka Dobročas. Pro děti v jeho filmové společnosti ASTAFILM vznikají s autorkou knih a výtvarnicí Ivou Hoňkovou Andělské pohádky.

DIMENZE | Dalibor Stach (astafilm.cz)


Formát:titulky
Žánr:drama
Místo konání:kino
Cena:150 Kč
Recenze:




Mapa:


Počet zhlédnutí: 653

Zpět

    Městský úřad