Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Nový televizní občasník aneb vysílá Klub u létající ryby


Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Nový televizní občasník aneb vysílá Klub u létající ryby (TIK - Televizní inf. kanál)
So 28.3.2009 - Pá 3.4.2009, vždy po Zpravodajství v 7.00, 10.00, 12.00, 15.00, 17.00, 18.30 a ve 22.00 hodin


Do vysílání Televizního informačního kanálu přibude od poslední březnové soboty nový televizní občasník. Vyrábět jej budou návštěvníci Klubu u létající ryby, který je výsledkem společného projektu bohumínského domu dětí a mládeže a občanského sdružení Maryška. Studenti budou dění v klubu zaznamenávat kamerou a výsledný produkt posléze nabídnou také divákům bohumínské televize.

První studentský občasník televize zařadí do svého vysílání v týdnu od 28. března do 3. dubna. Premiéru bude mít v sobotu po zprávách v 7 hodin. Autoři diváky zavedou do víkendového kurzu malování a kresby, kterým každou neděli provází bohumínský malíř Jiří Greger.

Cílem Klubu u létající ryby, který funguje v novobohumínském Salónu Maryška, je poskytovat dětem a mládeži zázemí pro jejich tvůrčí činnost, ať již ve výtvarnictví, autorské tvorbě či v jiných aktivitách. Jednou z nich je oblast filmu a kamery, které se v klubu věnuje Lenka Glisníková, studentka třetího ročníku Gymnázia Františka Živného v Bohumíně. „Natáčení dění v klubu je mimořádně zajímavé. Potkáte tady spoustu lidí s nejrůznějšími zálibami, které určitě stojí za zveřejnění. Protože mám ráda práci s fotoaparátem i kamerou, volba byla jasná. Natočeným materiálem navíc můžeme i ostatní mladé studenty přesvědčit, že Salón Maryška je také pro naší generaci,“ řekla Lenka Glisníková.

První televizní občasník Klubu u létající ryby zařadí bohumínská televize do svého vysílání už od soboty 28. března. Uvede jej vždy po Zpravodajství, které začíná pravidelně v 7.00, 10.00, 12.00, 15.00, 17.00, 18.30 a ve 22.00 hodin. Další vydání se budou na televizní obrazovce objevovat nepravidelně.

„Aktivitu návštěvníků Klubu u létající ryby samozřejmě rádi vítáme a podporujeme. V minulosti v Bohumíně fungovala takzvaná dětská televize, kdy mládež točila zajímavé dění ve svém okolí, ale tento projekt už před několika lety skončil. Teď by se mohlo po čase něco podobného na naší obrazovce objevit znovu,“ řekl za videostudio TV Marko (servisní organizace TIK Bohumín) Marek Spáčil s tím, že autoři televizního občasníku Klubu létající ryby budou točit nejen dění v Salónu Maryška, ale také v domě dětí a mládeže, který projekt zastřešuje společně s občanským sdružením Maryška.

Redakce zpravodajství
Televizní informační kanál Bohumín

Foto: Dění v Klubu u létající ryby bude za kamerou sledovat Lenka Glisniková.
Pořadatel:Televizní informační kanál Bohumín

Web:http://www.tik.tvmarko.cz
E-mail:tik@mubo.cz
Telefon:596 092 140

 

Počet zhlédnutí: 867

Zpět

    Městský úřad