Město Bohumín

21.7.
2011

Proč v parku Petra Bezruče chybí poklopy kanalizačních vpustí? Protože je ukradli zloději!

NOVÝ BOHUMÍN - Po kraji hlavní cesty v parku Petra Bezruče by teď lidé hlavně večer raději neměli chodit. Příčina? Chybí zde hned několik poklopů kanalizačních vpustí. Ukradli je neznámí zloději, kvůli kterým se může stát malér.

V parku, na hlavní spojce, od začátku prázdnin chybí několik poklopů od kanálu. Vyřešili to zaděláním paletami, které ale někdo odtáhl a tři dny to tam bylo volné. Je to nebezpečné, děje se s tím něco?,“ ptá se paní Jarmila, která bydlí v lokalitě za parkem Petra Bezruče.

V uplynulých červencových dnech už zloději z hlavní trasy v parku ukradli tři kovové poklopy kanalizačních vpustí. Poslední zcizili před pár dny. „Místa jsme provizorně okamžitě zabezpečili dřevěnými paletami,“ říká Ivo Lenoch z odboru životního prostředí a služeb bohumínské radnice a pokračuje: „Zloději nám poklopy kradou na více místech, materiál pak končí ve sběrnách surovin. Na prázdná místa se snažíme dávat gumové kryty, které nenechavce tolik nelákají. Jejich výroba na míru ale trvá a o to více teď v létě, kdy je doba dovolených.

Nové gumové kryty pro trasu v parku už jsou zadány do výroby. Jakmile budou hotovy, okamžitě proběhne jejich instalace. Náklady na pořízení jsou ale vyšší, než u kovových poklopů. Zatímco kovový stojí přibližně 3 tisíce korun, gumový až 5 tisíc, podle dodavatele a aktuálního ceníku.

Lukáš Kania

Ilustrační foto: kanál nebo vpusť bez poklopů není nic výjimečného, kvůli zlodějům. Foto: Ivo Lenoch.


Počet zhlédnutí: 2 725

Zpět

    Městský úřad