Město Bohumín

19.7.
2013

Obyvatelům Bohumína hrozí, že se jim zkomplikuje autobusové spojení s centrem Ostravy a tamním ÚAN

BOHUMÍN - Poměrně radikální zásah do autobusového spojení mezi Bohumínem a Ostravou navrhuje město Ostrava. Chce, aby autobusy z okolních měst nezajížděly na Ústřední autobusové nádraží jako dosud, ale na vlakové nádraží. Znamenalo by to, že Bohumíňáci by přišli o přímý spoj s centrem Ostravy (např. o zastávku Most Pionýrů) a museli přesedat na MHD, aby se na autobusové nádraží dostali. Obyvatelé Bohumína se k tomuto návrhu mohou vyjádřit v on-line anketě, UZÁVĚRKA JE UŽ KONCEM ČERVENCE.

Na přelomu června a července 2013 proběhla anketa, která mapovala, co obyvatelé Bohumína říkají na návrh města Ostravy, aby autobusy z okolních měst nezajížděly až na Ústřední autobusové nádraží (ÚAN), ale končily na terminálech na okrajích Ostravy, konkrétně na vlakovém nádraží. Cestující by tak pro cestu do centra Ostravy museli použít tramvaje či trolejbusy.

Pro autobusy z Bohumína by to znamenalo skončit svou trasu u hlavního vlakového nádraží v Ostravě-Přívoze. Autobus z Bohumína by na křižovatce ulic Bohumínská, Orlovská a Muglinovská nejel dál po Bohumínské ul. k Nové radnici, ale zabočil k Sadům Boženy Němcové,“ říká Pavel Vavrečka, vedoucí odboru dopravy bohumínské radnice. Lidé by tak přišli o zastávky Kamenec, most Pionýrů, Českobratrská a další.

V anketě na webu města Bohumína na jaře hlasovalo 445 občanů. 85 % těchto respondentů se shodlo na tom, že je pro ně tento návrh nevýhodný. 9,5 % lidí navrhovaný způsob nevadí a klidně by přestoupili. 5,5 % dotazovaných to bylo jedno.

Aby město mohlo pokračovat v jednáních se společností KODIS o trasách autobusové dopravy, potřebuje získat ještě podrobnější informace o tom, jak často a kdy lidé do Ostravy autobusem jezdí a jaký je cíl jejich cesty. Proto je laskavě žádáme o zodpovězení otázek v on-line dotazníku. Jejich zpětná vazba je důležitá pro argumenty, které předložíme kompetentním lidem z KODISu,“ dodal Pavel Vavrečka.

DOTAZNÍK K VYPLNĚNÍ NAJDETE ZDE.

Lukáš Kania

ilustrační foto: ČSAD Karviná


Počet zhlédnutí: 5 316

Zpět

    Městský úřad