Město Bohumín

26.9.
2014

Ve Vrbici ožívá polozapomenuté sportoviště

VRBICE – Zpustlé sokolské hřiště v bohumínské části Vrbice dostane druhou šanci. Stane se z něj volnočasové místo pro děti a mládež. Město Bohumín se na tom dohodlo s TJ Sokol Bohumín, od kterého areál odkupuje.

Bývalé sokolské hřiště má být schopné provozu částečně ještě letos, naplno pak na jaře příštího roku. „Půjde o volnočasové místo k sportování a odpočinku s minimálními náklady na údržbu a provoz,“ uvedla Pavla Skokanová, vedoucí odboru školství, kultury a sportu bohumínské radnice.

V tuhle chvíli už odbor realizoval první úpravy. Beton po bývalém altánu nechal opatřit novým plastovým povrchem a hotový je i asfaltový povrch na hřišti pro streetball, včetně stojanu s košem. Hned vedle je travnatá plocha například pro kopanou. V místě je už navezená hlína pro vyrovnání terénu. V říjnu dojde na úpravu plochy a na výsev travního semene.

Ve Vrbici máme jedno velké fotbalové hřiště, ale to primárně využívají fotbalisté. V komisi pro městskou část jsme si říkali, že dnes zanedbané sokolské hřiště by bylo ideálním místem, kam by si děti mohly jít zaběhat nebo si jen tak zaházet s míčem. Jsem ráda, že náš podnět padl na úrodnou půdu,“ řekla Blanka Ryšavá, předsedkyně komise pro městskou část Vrbice.

Lukáš Kania

foto z úpravy bývalého pódia: archiv OŠKaS MěÚ


Počet zhlédnutí: 2 538

Zpět

    Městský úřad