close google translator menu
Dnes je Čtvrtek 20.6., svátek má Květa.
Dnes má svátek Květa. Gratulujeme :)

Osobnosti narozené dnes:


  • Frank Lampard (*1978) - Anglický fotbalista
  • Juliano Belletti (*1976) - Brazilský fotbalista
  • Nicole Kidman (*1967) - Americká herečka
  • John Goodman (*1952) - Americký herec
  • Lionel Ritchie (*1949) - Americký zpěvák
  • Brian Wilson (*1942) - Basák a zpěvák americké kapely The Beach Boys
  • Martin Landau (*1931) - Americký herec
  • Vjačeslav Kotenočkin (*1927, +20.11.2000) - Ruský animátor, tvůrce kresleného seriálu " Jen počkej zajíci "
  • Josef Kemr (*1922, +15.1.1995) - Herec
  • Errol Flynn (*1909, +14.10.1959) - Americký herec
  • Josef Václav Myslbek (*1848, +2.6.1922) - Sochař, autor sochy sv. Václava na Václavském náměstí
  • Jacques Offenbach (*1819, +5.10.1880) - Francouzský skladatel
Změnit velikost textu: A- |  A |  A+

Nejlepší svatomartinskou husu upekly Lucie Palová a Henrieta Gebková z Bohumína

Nejlepší svatomartinskou husu upekly Lucie Palová a Henrieta Gebková z Bohumína

BOHUMÍN / FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM – Další kulinářský úspěch pro středoškoláky z Bohumína. Nejlepší „Martinskou husu“ pro stejnojmennou soutěž připravily studentky oboru kuchař-číšník Lucie Palová a Henrieta Gebková. Se svým receptem postoupily do finále a pokrmem si porotu doslova získaly. 

Kuchařská soutěž „Martinská husa 2018“ se ve Frenštátu pod Radhoštěm konala podeváté. Klání se skládá ze dvou částí, a to korespondenční a soutěžní. Mezi deset receptur, které postoupí do finále, se dostala také receptura studentek třetího ročníku Střední školy Bohumín. Její celý název zní: „Slavnostní pomalu pečená martinská husa s hruškou, sušenými švestkami, zelím z červené řepy, valašským zelím a bramborová netyja“. 

Odborná komise vybrala tři top recepty, které jejich autoři zhotovili. Hodnotila originalitu pokrmu vycházející z tradičního pojetí, originalitu přílohy, chuť pokrmu a vzhled pokrmu. Lucie Palová a Henrieta Gebková ze Střední školy Bohumín nasbíraly 278 bodů, což je katapultovalo na první místo. „Hodnotící porota velmi oceňovala harmonickou chuť celého pokrmu a dokonalé zpracování valašské přílohy k huse, která nese název bramborová netyja,“ podotkl Karel Drápal, učitel odborného výcviku. 

Slavnostní předání cen studentkám proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 ve Frenštátu pod Radhoštěm.

(red)

foto: SŠ Bohumín

  

  Vytisknout Vytisknout
  Zpět Zpět
  Nahoru Nahoru

Publikováno / aktualizováno: 9.11.2018
Počet zhlédnutí: 586

 

Naposledy aktualizované

Vygenerováno za 0.37 sekund