close google translator menu
Dnes je Čtvrtek 18.4., svátek má Valérie.
Dnes má svátek Valérie. Gratulujeme :)

Osobnosti narozené dnes:


  • Anthony Davidson (*1979) - Britský pilot F1
  • Tomáš Abrahám (*1979) - Český fotbalista
  • Lukáš Krátký (*1975) - Český basketbalista
  • Robert Změlík (*1969) - Atletický vícebojař
  • David Hewlett (*1968) - Kanadský herec
  • Pavel Kříž (*1961) - Český herec
  • Josef Kajnek (*1949) - Královohradecký biskup
  • Jana Synková (*1944) - Česká herečka
  • Jochen Rindt (*1942, +5.9.1970) - Rakouský pilot F1
  • Sajjid Alí Chameneí (*1939) - Íránský politik
  • Jan Kaplický (*1937, +14.1.2009) - Český architekt
  • Jiří Tichota (*1937) - Český hudebník
  • Jan Sokol (*1936) - Český filosof
  • Jan Klusák (*1934) - Hudební skladatel
  • Naděžda Kniplová (*1932) - Česká pěvkyně
  • Mario Francesco Pompedda (*1929, +18.10.2006) - Italský kardinál
  • Radoslav Večerka (*1928) - Český slavista
  • Tadeusz Mazowiecki (*1927) - Polský politik, člen hnutí Solidarita
  • Stanislav Konopásek (*1923, +6.3.2008) - Český hokejista
  • Vladimír Kořínek (*1899, +2.6.1987) - Český matematik
  • Zdeněk Chalabala (*1899, +4.3.1962) - Český dirigent
  • Josef Bedřich Cinibulk (*1876, +14.7.1944) - Český učitel
  • Abd-ru-shin (*1875, +6.12.1941) - Německý spisovatel a filosof
  • Mořic Pícha (*1869, +13.11.1956) - Český duchovní
  • David Ricardo (*1772, +11.9.1823) - Britský ekonom
  • Juraj Ambrozi (*1694, +5.7.1746) - Slovenský spisovatel
  • Giacomo Carissimi (*1605, +12.1.1674) - Italský hudební skladatel raného baroka
Změnit velikost textu: A- |  A |  A+

Bohumínskou knihovnou provoní jídla ayurvédské kuchyně

Bohumínskou knihovnou provoní jídla ayurvédské kuchyně

NOVÝ BOHUMÍN – Bohumínská knihovna K3 podnikne další expedici za chutěmi světa. Připravuje kurz o ayurvédské kuchyni, a nepůjde pouze o teorii. Účastníci si v sobotu 2. února sami vyzkoušejí připravit jídla, která mohou v různých obměnách vařit doma. 

Harmonická strava, vytvářená vhodnou kombinací potravin a koření, je základem návratu k rovnováze organismu. Stravování podle ájurvédských zásad nemusí nutně vést k indické kuchyni, ačkoli k ní má blízko.

„Náplní kurzu budou základní principy stravování a vaření podle ayurvédy, tři dóši a tři guny (kvality), šest chutí, význam používání koření v ayurvédě. Uvaříme si kompletní menu, zmíníme příklady různých variant obědů či večeří. Každý účastník si připraví také vlastní ghí z jedné kostky másla. Veškeré suroviny budou zajištěny,“ říká vedoucí knihovny Magdaléna Fedorowiczová. Upozornila na rezervaci míst předem, a to nejpozději do středy 30. ledna 2019. Rezervace na tel. 731 130 715, knihovna-teen@k3bohumin.cz. Lektory budou Iveta a Štefan Palečkovi. Podrobnosti k akci zde.

Připravované menu:

  • Polévka: Jagannáthův dhal (luštěninová polévka)
  • Hlavní chod: Kičrí, kofta (zeleninové karbanátky) a chutney (pálivá omáčka)
  • Dezert: Dvarácké burfi
  • Nápoj: Tamarindová limonáda

 (rzp)

ilustrační foto


  Vytisknout Vytisknout
  Zpět Zpět
  Nahoru Nahoru

Publikováno / aktualizováno: 22.1.2019
Počet zhlédnutí: 451

 

Naposledy aktualizované

Vygenerováno za 0.25 sekund