close google translator menu
Dnes je Čtvrtek 21.3., svátek má Radek.
Dnes má svátek Radek. Gratulujeme :)

Osobnosti narozené dnes:


  • Alena Šeredová (*1978) - Česká modelka a herečka
  • Ronald Koeman (*1963) - Nizozemský fotbalový hráč a trenér
  • Ayrton Senna (*1960, +1.5.1994) - Brazilský pilot Formule 1
  • Halina Pawlowská (*1955) - Česká publicistka
  • Dalibor Janda (*1953) - Český zpěvák a kytarista
  • Walter Gilbert (*1932) - Americký chemik, nositel Nobelovy ceny
  • Joseph Silverstein (*1932) - Americký violoncellista a dirigent
  • Hugo Koblet (*1925, +6.11.1964) - Švýcarský profesionální cyklista
  • Philip Abbott (*1923, +23.2.1998) - Americký herec
  • Joseph Fourier (*1768, +16.5.1830) - Francouzský matematik a fyzik
  • Johann Sebastian Bach (*1685, +28.7.1750) - Německý hudební skladatel
Změnit velikost textu: A- |  A |  A+

Knihovnou provoní jarní ayurvédská kuchyně, kurz vaření pokračuje

Knihovnou provoní jarní ayurvédská kuchyně, kurz vaření pokračuje

BOHUMÍN – Ayurvédská kuchyně zaujala, bohumínská knihovna proto připravila další pokračování kurzu nevšedního vaření. Nejbližší termín je už tuhle sobotu 16. března a zbývají poslední volná místa. Další šanci budete mít v sobotu 4. května.

Kurz ayurvédské kuchyně vedou manželé Iveta a Štefan Palečkovi. „Kurz je určený všem, kteří se chtějí dozvědět něco o ayurvédské kuchyni a také si vyzkoušet sami připravit jídla, která mohou v různých obměnách vařit i doma,“ říká za knihovnu K3 Markéta Kučová. V kurzu se dozvíte o základních principech stravování a vaření podle ayurvédy a taky jaký je  význam používání koření v ayurvédě. „Uvaříte si přímo na místě kompletní menu s příklady různých variant obědů nebo večeří. Veškeré suroviny budou zajištěny,“ dodala Kučová.

Cena kurzu je 750 Kč/osoba, na sobotu 16. března knihovna přijímá přihlášky do středy 13. dubna 12:00 na emailu knihovna-teen@k3bohumin.cz nebo na tel. 731 130 718. Podrobnosti ke kurzu 4. května najdete zde.

Připravované menu sobota 16. března:
Polévka: Luštěninová polévka s lilkem
Hlavní chod: Vegetariánská korma s panýrem a rýží
Dezert: Burfi
Nápoj: syrovátkovo-ovocný nápoj
Další: domácí sýr panýr a syrovátka

Co s sebou do dvojice:
2x hrnec
čisté plátýnko nebo utěrku na výrobu sýru
menší hrnec nebo pánev
krabičky na jídlo s sebou

(rzp)

foto: knihovna K3

    

  Vytisknout Vytisknout
  Zpět Zpět
  Nahoru Nahoru

Publikováno / aktualizováno: 11.3.2019
Počet zhlédnutí: 149

 

Naposledy aktualizované

Vygenerováno za 0.29 sekund