Město Bohumín

27.6.
2022

Čtyři bohumínští plavci v krajské reprezentaci pro olympiádu dětí

BOHUMÍN / OLOMOUC – Plavecké soutěže Letní olympiády dětí a mládeže hostí od 28. června olomoucký bazén. Utkají se v nich reprezentanti jednotlivých krajů v podobném duchu, jako soutěží reprezentační výběry jednotlivých zemí na opravdových olympijských hrách.

Skvělou vizitkou pro bohumínské plavání je fakt, že celou šestinu plavců za Moravskoslezský kraj dodá Plavecký klub Bohumín. „Jsem na naše plavce a trenéry opravdu hrdý. Když si vezmete, že jsme jen malý klub z malého města, a přesto nikdo s výjimkou ostravského KPS nemá v nominaci více plavců, tak prostě musíte být hrdý,“ vyzdvihl úspěchy svých svěřenců prezident Plaveckého klubu Bohumín Adrian Kuder.

Do výběru se dostaly obě naše Julie Kalvarová i Trachová, s nimi Vojtěch Aradský a největší naděje s výhledem na zisk některé z medailí, Matyáš Menšík. Všichni čtyři už za sebou mají v letošním roce úspěšná vystoupení na Letním mistrovství České republiky svých věkových kategorií. I na nich dosáhl na nejlepší výsledek Matyáš, který si z Chomutova dovezl pět medailí,“ doplnil Kuder.

(rzp)



Související články

50 medailí z olympiády dětí pro Moravskoslezský kraj, Matyáš z Bohumína má 4 bronzové 6.7.2022

50 medailí z olympiády dětí pro Moravskoslezský kraj, Matyáš z Bohumína má 4 bronzové

Sportovní naděje z Moravskoslezského kraje vybojovaly na letošní Olympiádě dětí a mládeže celkem 50 medailí (9 zlatých medailí, 15 stříbrných a 26 bronzových). Náš kraj se tak v celkovém pořadí mezi regiony umístil na pátém místě.
Počet zhlédnutí: 1 070

Zpět

    Městský úřad