Město Bohumín

21.1.
2023

Téměř 850 tisícům ročních elektronických dálničních známek brzy vyprší platnost

ČR - Téměř 850 tisícům ročních elektronických dálničních známek vyprší koncem ledna platnost. Kdo si nastavil, že chce dostat upozornění na konec platnosti známky, obdrží ho do mailu, případně i prostřednictvím SMS, pokud zadal i telefonní číslo. Informace jsou na webu edalnice.cz.

Na stejném webu je možné také kdykoli zkontrolovat, do kdy je e-známka platná. Postup je rychlý a snadný. „V části Ověření platnosti uvedete SPZ a stát registrace vozidla a systém hned ukáže, zda je známka platná a do kdy,“ říká Jan Paroubek, ředitel státního podniku CENDIS, který systém elektronické dálniční známky provozuje.

Elektronickou dálniční známku nemusí řidiči kupovat na poslední chvíli, ale mohou využít možnosti pořídit si ji v předstihu až 90 dní před počátkem platnosti. Vždy by si ale měli pečlivě uschovat potvrzení o úhradě známky s autorizačním kódem, který je klíčem ke všem případným změnám.

Cena elektronické dálniční známky se pro letošek nijak nemění. Roční stojí 1500 korun, třicetidenní 440 a desetidenní 310 korun. Eko cena pro vozidla poháněná zemním plynem a biometanem je poloviční. Elektromobily jsou od dálničního poplatku osvobozeny.

(rzp)

 

 


Počet zhlédnutí: 593

Zpět

    Městský úřad