Město Bohumín

28.8.
2010

Tovární ulice podél areálu Bochemie je pro chodce nyní bezpečnější

NOVÝ BOHUMÍN - Mnohem bezpečnější je od tohoto týdne Tovární ulice v Novém Bohumíně v úseku od Lidické ulice podél areálu společnosti Bochemie k nedalekému sídlišti. Vedle úzké komunikace vznikla zpevněná plocha pro pěší, svým způsobem tedy půjde o chodník. Město do výstavby investovalo přes 400 tisíc korun.

Zpevněná plocha vyrostla díky souhlasu společnosti Bochemie, která svolila s její výstavbou na svém pozemku. „Silnice, která kolem Bochemie vede, je hodně frekventovaná. Je to vlastně přímá spojnice z centra města k velkému sídlišti na Tovární ulici v Záblatí. Komunikace je však hodně úzká a chodci často museli před automobily doslova uskakovat. Nový zpevněný úsek situaci v místě zlepší,“ říká starosta Bohumína Petr Vícha.

Nová trasa pro pěší zabírá 380 metrů čtverečních. Její povrch je z recyklovaného asfaltobetonu. „Podél silnice jsme odbagrovali zeminu a postavili obrubníky. Prostor jsme vyplnili zmíněným recyklátem, který v Bohumíně používáme například pro zpevnění odstavných ploch v centru města,“ popsal Ivo Lenoch z odboru životního prostředí a služeb bohumínské radnice.

Lukáš Kania

Foto z výstavby úseku pro pěší: TV Marko.



Související články

 - zobrazit celou zprávu 19.11.2013

Chodník u Bochemie patří městu

Kdo zodpovídá za improvizovaný chodník od Bochemie k Tovární ulici? Je na něm dvaceticentimetrová vrstva listí a vychozená ulička sotva pro jednoho chodce.
Počet zhlédnutí: 3 463

Zpět

    Městský úřad