Město Bohumín

Co, kdy, kde ... - Chwila Nieuwagi - Polská skupina, která jednoduše tvoří písničky a hraje neobvyklé koncerty


Akce ve formátu iCalendar pro vložení do Vašeho diáře    

Chwila Nieuwagi - Polská skupina, která jednoduše tvoří písničky a hraje neobvyklé koncerty (Koncerty, hudba)
So 1.12.2018, 19:00


Mieszanka stylistyczna jakiej dopuszcza się Chwila Nieuwagi wprawia w zakłopotanie radiowców i speców od marketingu, równocześnie ciesząc słuchaczy, którym zapewnia różnorodność i absolutny brak nudy. Muzyka zespołu to: żywiołowość folkloru (szczególnie górnośląskiego, w bardzo ciekawym, nowoczesnym wydaniu), klimatyczność jazzu, nastrojowość piosenki poetyckiej oraz setki innych barwnych dźwięków, które można usłyszeć – SŁUCHAJĄC.

Pod Zelenym zespół m.in. zaprezentuje program "Brama Morawska". Składa się on z kompozycji współczesnych czeskich pieśniarzy, czeskich zespołów folkowych i folk-rockowych: m. in. Karela Kryla, Jaromíra Nohavicy, Radůzy, czy grupy Čechomor. Młodzi polscy wykonawcy na nowo interpretują (czasem tłumaczą) utwory, które na co dzień stanowią inspirację w ich własnej twórczości. Wszystko to 1 grudnia w Oderbergu, w gościnnych progach hotelu Pod Zelenym Dubem. Spojujeme Slezsko. Łączymy Śląsk. Razem z Chwilą Nieuwagi.

Chwila Nieuwagi (Okamžik Nepozornosti) je polská, či můžeme říci slezská kapela, jejíž autorské písničky neustále získávají větší popularitu u našich severních sousedů. Spojení neo-folku, jazzu a poezie tvoří jedinečnou kompozici, ze které vyplývá specifikum slezského mikrokosmosu. Poslední "dítě" skupiny je další překvapení. Chwila Nieuwagi originálně a po svém zpracovala oblíbené české pisničky Jarka Nohavici, Čechomoru a dalších známých českých, moravských a slezských interpretů a dala tak vzniknout projektu „Brama Morawska”.

Co o projektu tvrdí sami čeští umělci?

Čechomor: „To je krásný, že hrajete naše písničky. Děkujeme a velice to oceňujeme, že propagujete naši hudbu u Vás v Polsku. Jsme tím velmi poctěni. „Moravská brána” je hezký název CD a Proměnám se tam bude určitě líbit. Také se těšíme, že se s Váma někdy potkáme na nějakém festivalu a pozdravíme se.”

Jelen: „Je to uplně skvělá verze. Děkujeme” (tłum. To świetna wersja. Dziękujemy)

Poletíme: „Perfektní …jen tak dále! Děkuji moc..Jsem vás fanoušek!“ Nechejte se překvapit a přijďte do Hotelu Pod Zeleným dubem dne 1. prosince v 19h.

Předprodej a prodej vstupenek: Recepce hotelu Pod Zeleným dubem, 555 506 606 Vstupné: 200,-Kč


Místo konání:Koncertní sál hotelu Pod Zeleným dubem
Pořadatel:Pod Zeleným dubem, Kulturní spolek Oderberg
Informace:Martin Kachel

Web:https://www.facebook.com/Kulturni.spolek.Oderberg
E-mail:spolek@oderberg.cz
Telefon:604 669 220


Počet zhlédnutí: 795

Zpět

    Městský úřad