Město Bohumín

1.12.
2020

O Vánocích v Bohumíně posílí odvoz odpadu

redakce: PRÁVO
redaktor: Aleš Honus

Tiskový dotaz  

  • Jak se Bohumín připravuje na zvýšení objemu komunálního odpadu před Vánoci?
  • Zaznamenali jste zvýšení odpadu v souvislosti s tím, že lidé teď více využívají on-line objednávky a zboží si nechávají zasílat domů, což klade zvýšené nároky na obalové materiály?


Tisková odpověď

O vánočních svátcích tradičně posilujeme vývozy u všech druhů odpadů - směsného i separovaného, a to jak u rodinných domků, tak na sídlištích, takže i letos počítáme v Bohumíně s mimořádnými svozy. Kromě toho bude město častěji křižovat i menší svozové auto, které vyváží veřejné odpadkové koše a zároveň uklízí černé skládky u kontejnerů. Už připravujeme speciální rozpis služeb pro popeláře.

Nárůst odpadu v souvislosti s koronavirem a on-line objednávkami potvrdit nemůžeme, obecně nám ale stále stoupá množství vyvezeného odpadu. Ale je fakt, že se v poslední době bohužel kolem kontejnerů množí odpady, zejména papírové kartony. A také v naší aplikaci Hlášení závad je to v této době věc, kterou nám všímaví Bohumíňáci hlásí nejčastěji. To může mít souvislost jak s koronavirovými opatřeními, tak s blížícími se vánočními svátky.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

Ilustrační foto: Městská policie Bohumín


Počet zhlédnutí: 1 831

Zpět

    Městský úřad