Město Bohumín

17.5.
2021

Do škol v přírodě vyrazí bohumínští žáci až v novém školním roce

  • redakce: Právo
  • redaktor: Pavel Karban

Tiskový dotaz

Některé školy v ČR míní, že by jim v současné době (kvůli covidu-19 a s ním spojených opatřením ve školách) pomohly školy v přírodě. Jak se na to díváte vy jako zřizovatel škol ve svém městě? Neuvažujete o tom, že byste školám doporučili, aby školy v přírodě ještě do prázdnin zorganizovaly? Už některá školu v přírodě připravuje? Nebo jste coby zřizovatel proti této aktivitě? Pokud ano, tak proč?


Tisková odpověď 

Bohumín jako zřizovatel základních a mateřských škol nechává rozhodnutí o pořádání škol v přírodě na svých školských zařízeních. Základní školy, které si žádaly o dotaci ze Státního fondu životního prostředí, vyjedou s prvním stupněm do škol v přírodě na podzim letošního roku.

Co se týká uspořádání těchto akcí ještě v letošním roce, tak pro základní školy je podle našeho názoru nereálné. Vzhledem k dlouhotrvajícím vládním opatřením nikdo nepočítal s tím, že by ministerstvo školy v přírodě povolilo, základní školy je proto na jaro letošního roku neplánovaly. Pro školy je prioritou zajistit bezproblémový návrat dětí, zvláště nyní po zrušení rotační výuky na prvním stupni.

Jana Končítková
tisková mluvčí


Počet zhlédnutí: 1 480

Zpět

    Městský úřad