Město Bohumín

10.4.
2008

Dětská hřiště a atrakce v Bohumíně

pátek, 4. dubna 2008

redakce: KARVINSKÝ DENÍK
redaktor: Nikola Klimšová

Tiskový dotaz:

Kolik je v Bohumíně dětských hřišť a sportovišť a jaký je jejich stav?
Chystáte ve městě vybudování nových dětských hřišť?


Tisková odpověď:

V Bohumíně funguje téměř padesát hřišť, dětských atrakcí a dětských koutků (přesně 17 hřišť, přes 10 dětských koutků a 19 různých skupin dětských atrakcí). Sportoviště máme v bezvadném stavu, dětské koutky jsme pořídili nedávno, jsou v centru města i téměř ve všech městských částech. Hřiště mají asfaltový povrch, postupně je doplňujeme basketbalovými koši, necháme vyplétat branky a v sídlištích kolem nich zvyšujeme oplocení. Do budoucna uvažujeme i nahrazení asfaltového povrchu umělým. Zatím máme nový umělý povrch jen v oplocených areálech v centru Bohumína v areálu Na Kuželně a při ZŠ na ulici Čs. armády, kde funguje atletický ovál. Pořízení takového povrchu je však finančně náročné, pro jedno hřiště stojí kolem půl milionu korun.

O obstarávání těchto sportovišť a hřišť se stará městská firma BM servis (Bohumínský městský servis). Ročně nás obstarávání a opravy přijdou zhruba na 500 tisíc korun. Všechna hřiště mají provozní řád a protože nám jde o bezpečnost dětí, je v něm uvedena i bezplatná telefonní linka, na níž je možné, aby rodiče volali a hlásili případné závady.

Ojedinělý v kraji je také náš zábavný areál pro děti Hobbypark nedaleko zimního stadionu a aquacentra, který nabízí atrakce jak pro nejmenší a náctileté. Nechybí v něm kromě nejrůznějších dřevěných atrakcí, jako například kolotoče se zvonkohrou, také lanovka, liánová houpačka a výjimečný vodní svět.

Jediné, co nám dosluhuje a co už nesplňuje evropské normy, jsou na některých místech ve městě kovové atrakce pro děti. Ale jelikož do vydání těchto norem sloužily dobře a bez úrazů a jsou dosud funkční, nechceme je jako mávnutím kouzelného proutku všechny najednou rušit. Necháme je dosloužit, když se ale porouchají, tak je už neopravujeme a nahradíme je už novými dřevěnými prvky, které normy splňují. Skupiny kovových atrakcí chceme v budoucnu nahrazovat novými dětskými koutky, není možné to ale udělat najednou, jeden dětský koutek stojí zhruba půl milionu korun. Teď máme na stole požadavek od obyvatel části Nová Ves, kteří by byli rádi, kdyby dětský koutek vyrostl i v této části Bohumína

V rámci regenerace panelových sídlišť budujeme také dětská hřiště, naposledy na sídliště Svatopluka Čecha. V příštích letech by atrakce a hřiště pro děti měly vyrůst také v Rafinérském lesíku, který čeká rozsáhlá proměna za miliony korun.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí


Počet zhlédnutí: 12 637

Zpět

    Městský úřad