Město Bohumín

28.12.2010 - Vánoce slavili zase doma

Zdroj: Blesk
Ročník a číslo: 299
Strana: 9
Autor: ŽÁKOVÁ, Ivana

BOHUMÍN - Už podruhé přišli kvůli velké vodě o  střechu nad hlavou manželé Pavlusovi z Bohumína- Vrbice. Letošní květnová povodeň jim vzala úplně všechno. Vánoce už strávili zase doma, v teple a společně se svojí dcerou a vnoučaty. A Ježíška si ani nemuseli nadělovat, měli ho všude kolem sebe.

Nový nábytek, podlahy, malby na stěnách. Vše útulně zařízeno, že by nikoho nenapadlo, že před pár měsíci tam stály jen holé mokré zdi. " Zachránil jsem letos jen manželku a psa. Nezůstalo nám zhola nic," vzpomíná Jan Pavlus (67). Do rodinného domku, který je součástí fotbalového hřiště ve Vrbici, se nechtěli vrátit už po první povodni v  roce 1997. " Manžel je ale správce fotbalového klubu, kterému obětoval celý svůj život, a to bych mu nemohla udělat," přiznává paní Jiřina (63).
Teď jí prý nic jiného nezbývá než se pořád modlit, aby je nezaplavila velká voda potřetí. V  nejkritičtějším místě Bohumína - Vrbici - totiž doposud není postavena ochranná hráz a kvůli financím ani brzy nebude. Peníze každý den doslova vyhazují oknem, protože musejí neustále větrat a hodně topit. Nejdůležitější je pro ně ale to, že povodeň oba ve zdraví přežili a mohli se  zase vrátit domů.

Ivana Žáková



    Městský úřad