Město Bohumín

24.4.2012 - Košťál: Určitě chceme udržet současnou pozici

Zdroj: Karvinský deník
Ročník a číslo: 97
Strana: 17
Autor: Martin Ruščin

KRAJSKÝ PŘEBOR

Bohumín – Kapitán bohumínských fotbalistů Roman Košťál kormidluje na jaře svou loď ke klidným břehům tabulky krajského přeboru, což jsou končiny, ve kterých bohumínská kopaná už dlouho nebyla. Se svými spoluhráči odehrál v sobotu vyrovnaný zápas na půdě nejvážnějšího aspiranta postupu z Karviné B. Bohumínští sice prohráli 0:2, ale zanechali příznivý dojem a potvrdili, že jarní výsledky mužstva trenéra Kempného nejsou náhodné. Letos pětadvacetiletý Košťál věří, že v Bohumíně se s příchodem nového vedení blýská na lepší časy.

  • Jak byste zhodnotil dnešní utkání? Dopadli jste lépe než na podzim...

Nojo, tam jsme dostali šestku, ale to byla jiná situace. Soupeř měl v týmu hodně hráčů z áčka, dneska ne. I proto jsme odehráli solidní partii. Dostali jsme bohužel dva rychlé góly, řekl bych i celkem zbytečné. Pak jsme srovnali hru, ale už bylo pozdě. Když jsme šli po odstoupení zraněného Jirky Tvrdého do desíti, tak to už nešlo.

  • Celé jaro se prezentujete víc než dobře. Jaké z toho máte dojmy?

Samozřejmě příznivé. Daří se nám, ono je to i tím, že jsme už nějakou dobu pokupě. Není nás sice moc, ale o to více hrajeme soudržněji a bojujeme. Jako třeba dneska.

  • Pod trenérem Kempným jste se zvedli, vnímáte to podobně?

Onto býval vlastně místní hráč z béčka, takže se vyzná. První tým převzal někdy před třemi sezonami a doplnil jej hráči, které dobře znal. Dovede to vhodně poskládat, je to dobrý trenér.

  • Jaké má vlastněBohumínpro jaro ambice? Letos konečně nehrajete jen o holé přežití...

Myslím, že už to tady pár roků nebylo. Po delší době nehrajeme o záchranu, ale klidný střed tabulky, a to nás těší. Držíme se před kluby, které si mohou dovolit angažovat i bývalé ligisty, jako třeba Hradec. To my si dovolit nemůžeme. Kdybychom udrželi současnou pozici, byli bychom určitě spokojeni. Je nám jasné, že v soutěži je dost aspirantů na postup, se kterými se asi měřit nemůžeme, ale pokud by se nám čas od času dařilo některého z nich překvapit, bylo by to fajn.

  • Na čem váš tým staví?

Je toho víc, zmínil bych hlavně partu a celkově organizovanou obranu. Dobře bráníme jako tým. Góly, které dostáváme, jsou prakticky jen z brejků.

  • V zimě se v klubu udály jisté změny ve vedení, jak na ně nahlíží samotní hráči?

Po těch pár posledních letech, kdy to šlo spíš od desíti k pěti – nechci se nikoho dotknout – je tu nové vedení a s ním i snad nějaké nové vize. Vedení s námi komunikuje, takže víme, na čem jsme. Máme příslib určitého doplnění kádru, má se začít stavět nové hřiště, kde by snad byl i kousek umělky, a to jsou všechno velké plusy. Třeba s těmi hřišti je to v Bohumíněvšelijaké, moc netrénujeme, protože tam zrovna hraje nebo trénuje mládež. Chci věřit tomu a věřím, že to s novými lidmi v klubu bude lepší. Už bylo načase.

  • A myslíte, že se časem město dočká i vyšší soutěže, kteréBohumínkdysi hrával?

Nepůjde to hned, ale jednou určitě. Proč ne, časem bychom mohli divizi vykopat.




Košťál: Určitě chceme udržet současnou pozici - Zvětąit
Velikost: 350 x 461 bodů - 64 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad