Město Bohumín

25.5.2012 - Knihovnické setkání účastníky nezklamalo. Těší se už na další

Zdroj: Nové Přerovsko
Ročník a číslo: 21
Strana: 18
Autor: J. Biolková

Ve středu 18. dubna se uskutečnilo v Městské knihovně v Lipníku nad Bečvou setkání knihovnických seniorek Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Organizátorem byl regionální výbor Svazu knihovníků a informačních pracovníků, do jehož působnosti oba kraje spadají. Je ale jasné, že veškerou přípravu i konkrétní práci realizovaly pracovnice lipenské knihovny. Nezklamaly a jako vždy se zhostily svých úkolů skvěle. Při přátelské besedě seniorky vzpomínaly na první celostátní setkání, které se zde uskutečnilo v roce 2004. I když od té doby uplynulo dost roků, stále na něj účastníci vzpomínají jako na výjimečnou společenskou akci.

Pracovnice knihovny dokáží vytvořit přátelskou atmosféru a vždy vítají své hosty jako své nejlepší přátele. Tak to bylo i letos, když jsme přijely a hned jsme se cítily jako doma. Potvrdily to i kolegyně z Krnova, Bohumína, Ostravy, Petřvaldu, Frenštátu p. R., Kojetína, Přerova a dalších míst regionu. Samozřejmostí bývají i informace o aktuálních novinkách z našeho oboru. Stále nás zajímají technické vymoženosti, o kterých se nám ani nesnilo, nové služby čtenářům, finanční problémy i granty, které jsou každoročně udělovány. A samozřejmě sledujeme i další možnosti týkající se zlepšování vybavenosti a umístění knihoven. Hitem letošního roku je nově zrekonstruovaná knihovna v Karviné. Veřejnosti byla předána na podzim loňského roku a ti, co ji navštívili, pochopili, že je to knihovna na evropské úrovni.

Její ředitelka nám řekla, že na dnešní podobu knihovny čekali 45 let. My z Přerovska jsme si uvědomili, že naše město čeká na vhodné umístění své knihovny od jejího vzniku v roce 1919. Při našem setkání v Lipníku čas rychle utíkal, stejně tak jako utekl celý náš život. Při loučení jsme děkovaly pracovnicím knihovny a především ředitelce za vše, co pro nás připravily. Přejeme jim nejen další úspěchy v práci,ale především zdraví a radost ze života. Také jim přejeme, aby tak jako my jednou prožívaly radost ze vzájemného setkávání a těšilo je vědomí,že je pro ně připravují jejich nástupkyně, které si dobře vychovaly. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že je to opravdu dobrý pocit.



    Městský úřad