Město Bohumín

6.10.2012 - Opic: Kariéru dohraji v Bohumíně

Zdroj: Karvinský deník
Ročník a číslo: 234
Strana: 21
Autor: David Hekele

Bohumín – Kádr bohumínských fotbalistů trápí v těchto týdnech marodka, a i proto mu určitě přišlo vhod posílení o zkušeného Martina Opice. Čerstvě pětatřicetiletý útočník se vrátil po třinácti letech, které strávil v Bohemians, litevském Kaunasu, Ústí nad Labem, Karviné, Hlučíně a naposledy v Českém Těšíně, na půdu, kde s fotbalem začal. Na začátku minulého týdne se narychlo domluvil s vedením FK Bohumín a hned naskočil do pohárového zápasu proti Dolním Datyním, ve kterém vstřelil jednu z branek. Nechyběl ani v mistráku proti Heřmanicím. Nastupovat by měl pravidelně. "Jeho výkon v zápasech hodnotíme kladně. Očekáváme od něj zvýšení kvality hry ve středu pole nebo v útoku," řekl na adresu nové posily asistent trenéra Marka Poštulky Ivo Cichoň.

  • Co bylo impulsem k návratu do klubu, jehož jste odchovancem?

Lukáš Fluxa a Milan Srníček (členové vedení klubu – pozn. aut.) jsou mí kamarádi,a když jsem skončil v Českém Těšíně, tak jsem jim při jedné debatě řekl, že na závěr kariéry bych se chtěl vrátit. Noa domluvili jsme se. Měl jsem i jiné nabídky, ale tam by to bylo s větším dojížděním.

  • Hrál jste nejvyšší soutěže, vyzkoušel si zahraničí. Jak na vás působí krajský přebor?

Fotbal je zde samozřejmě pomalejší než v lize, ale to se tak nedá porovnávat. Je to hodně o hráčích. Kdyby ti kluci byli lepší, tak hrají výš. Tím je ale nechci shazovat, protože tu jsou velmi dobří fotbalisté.

  • Někteří bývalí ligoví fotbalisté hrají třetí ligu, jiní kraj a všichni říkají, že už to na ně mezi mladými začíná být rychlé. Co vaše dojmy?

Mám sice nějaký věk a taky něco za sebou, ale tady mi to po všech směrech vyhovuje. Fotbal mám rád. Myslel jsem si, že bez něj dokážu žít a věnovat se jiným sportům, ale párkrát jsem se přijel podívat na fotbal a cukalo mi v nohách, tak jsem to chtěl ještě zkusit.

  • Myslíte si jako starší a zkušený hráč, že právě zkušenosti jsou víc než mládí, které zase přináší rychlost nebo dravost?

To nejde srovnat. Zkušenosti nezaplatíte, ale na druhou stranu bych chtěl být mladší a rychlejší. Někdo může být rychlý i ve čtyřiceti a se svými zkušenostmi bude pan fotbalista.

  • Když se ohlédnete na to, co jste dokázal, co si říkáte?

Jsem spokojený. Splnil jsem si svůj sen, to znamená zahrát si ligu, a navíc také předkolo Ligy mistrů, kde jsme hráli o postup do skupiny. Živil jsem se tím pět nebo šest let. Kdybych mohl vrátit čas, tak bych něco udělal jinak, ale to už bylo a nevrátím to.

  • Neláká vás třeba kariéra trenéra poté, co s aktivním hraním definitivně skončíte?

Tak zatím ještě hraji, ale hlavně mám svou práci. Trénovat v tuto chvíli určitě nechci. Nic mi to neříká. Třeba se stane něco, co mě k tomu přivede, ale zatím o tom neuvažuji. Rozhodně to nemám za cíl.


Opic: Kariéru dohraji v Bohumíně - Zvětąit
Velikost: 250 x 455 bodů - 53 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad