Město Bohumín

21.12.2012 - "Přes svátky zapracujeme na fyzičce," říká trenér hokejové Studénky Miroslav Pokorný

Zdroj: Novojičínský deník
Ročník a číslo: 298
Strana: 25
Autor: Dalibor Tobola

Studénka – K úplné spokojenosti schází trenéru Miroslavu Pokornému pár bodů navíc. Zkušený kouč působil například také v Kopřivnici, kde vedl nynějšího trenéra mužstva Václava Slabého. Přes vánoční pauzu chce s týmem zapracovat na fyzické kondici a po novém roce postupovat v tabulce krajské ligy vzhůru. "Snad už se nám vrátí všichni marodi a dobře se připravíme na lednový duel v Bohumíně," přeje si Miroslav Pokorný st.

  • Jak prozatím ve Studénce hodnotíte průběh letošního ročníku krajské ligy?

Trošku nás limitovala zranění, chtěli jsme o šest bodů více. Je vidět, že se soutěž zkvalitnila. Když se podívám o šest let zpátky, tak to bylo o dvou hráčích, kteří tahali týmy. Dnes je to o dvou, třech pětkách. I pro mladší ročníky, které se neprosadí výše, je dobrá zkušenost rozehrávat se v krajské lize. Taky se snažíme zapojit mladé hráče a je s nimi radost pracovat. Je vidět, že se chtějí zlepšovat. Jinak mě ze startu sezony překvapil Uničov, který nebyl v popředí tabulky, ale už se zvedá. Já jsem před začátkem sezony říkal, že to bude o osmi, devíti silných mančaftech. Trošku se vymyká Orlová, ale není neporazitelná. Teď ji porazila Karviná a v Kopřivnici měli také namále.

  • Vás trápí početná marodka, ale někteří hráči už se připojili k týmu. Jaká je současná situace v kádru?

Čekáme ještě na Ondru Bolka, který se zranil, a vrátili se už Martin Novák se synem Miroslavem Pokorným. Snad po novém roce naskočí zpátky i Ondra Tatarčík nebo Pavel Šebesta. Jsme schopni postavit silné mužstvo, ale musí nám nahrávat všechny okolnosti. Děláme pro to maximum.

  • O víkendu máte volno a další utkání vás čeká až 5. ledna na ledě Bohumína. Jaký je váš následující program?

Je to sice omezené těmi svátky, ale snažíme se nahnat fyzičku. Vím, že to není oblíbené, každý je mezi svátky zvyklý, že se hodí puk a mydlí se hokej (úsměv). I takové tréninky přijdou, ale prozatím se snažíme udržet to v nějakém rytmu. A nese to ovoce. Bylo vidět, že i proti mladým klukům z Rožnova, kde je hodně hráčů z Frýdku, hrajících juniorskou ligu, jsme na tom byli velmi dobře. V pátek 28. prosince máme i zápas proti fanouškům.

  • Jaký je váš názor na letošní model krajské hokejové ligy, kdy se při vítězství Orlové hraje playoff bez její účasti?

Nechtěl jsem tomu věřit. Když potkám hráče z ostatních klubů, tak je to pro ně taky překvapení a ožehavé téma. Ztrácí se tím pádem náboj play­off. Sloužíme vlastně jako sparing partneři Orlové. Proč má jedno mužstvo dostat dvě šance? Když jsem ještě navíc viděl řádění některých orlovských fanoušků v Kopřivnici…Vím, že se objevil nějaký dopis, který inicioval Horní Benešov. Z dopisu vyplývá, že byli zástupci klubů údajně mylně informováni. Proto souhlasili s nynější variantou. Je nevyhovující i z ekonomického hlediska. Když v play­off nebude o co hrát, určitě nepřijde tolik lidí. Baráž se má hrát údajně až koncem března, takže by Orlová, pokud vyhraje základní část, stála dva měsíce. Když mužstvo jenom trénuje, tak to přece není dobré. Se Studénkou jsme před pár lety vyhráli krajskou ligu dvakrát po sobě, a taky jsme čtyři týdny čekali na soupeře. A určitě nám to neprospělo. Uvidíme, jak to celé dopadne.



    Městský úřad