Město Bohumín

12.11.2013 - Startovala Živá strava

Zdroj: Karvinsko
Ročník a číslo: 46
Strana: 5
Autor: redakce

BOHUMÍN – V Salonu Maryška odstartoval nový cyklus. Zdravě se ochutnávalo při akci nazvané Živá strava.

Pojmem živá neboli syrová strava (také living foods nebo raw food) se označuje potrava neupravovaná tepelně ani chemicky. "Pojmu živá strava se nikdo lekat nemusel. Nejedli jsmežádnéhousenky,broukyči jiné lezoucí potvůrky, ale jednalo se o stravu plnou enzymů, vitaminů a minerálních látek neznehodnocených tepelnou úpravou," uvedla Kamila Smigová předsedkyně občanského sdružení Maryška. Workshop zdravého vaření­nevaření vedla Vlaďka Šubertová – praktikující znalkyně zdravého stravování, která přinesla naklíčené obiloviny, luštěniny, oříšky, semínka a spoustu ovoce a zeleniny.

Před zraky účastníků připravovala chutné směsi, pomazánky, dezerty – vše jen pouhým rozmixováním různých ingrediencí. Mnozí se divili, co všechno se dá jíst v syrovém stavu – a jak je to dobré, chutné a výživné. O kurz byl nebývalý zájem i z řad studentů bohumínského Gymnázia Františka Živného. "Po příznivém ohlasu jsme se rozhodli v kurzech pokračovat, další workshop nevaření a nepečení tentokrát vánočních dobrot je naplánován na 5. listopadu od 17 hodin," upozornila Kamila Smigová.




    Městský úřad