Město Bohumín

21.5.2015 - Dostali "kanára" a spadli na sestupovou příčku

Zdroj: Karvinský deník
Ročník a číslo: 117
Strana: 17
Autor: David Hekele

Bohumín – Takhle se o záchranu nehraje! Fotbalisté Bohumína si o víkendu uřízli pořádnou ostudu, když v Petřkovicích utrpěli debakl 0:6. "Větší potupu jsem ve fotbale snad ani nezažil,"přiznal kouč Bohumína Aleš Neuwirth.

Nikdo asi neočekával, že by bohumínští mohli na půdě suveréna krajského přeboru, který má postup na dosah, bodovat či dokonce vyhrát. Výsledek ale překonal i nejpesimističtější očekávání. Neuwirthovi svěřenci totiž na začátku nepřipomínali aktéry zápasu, ale jen jeho diváky. A domácí toho náležitě využili. Postupně rozvlnili síť za Gladišem Levčík, Hubeňák a dvakrát Maceček, kterého ve 23. minutě(!) doplnil proměněnou penaltou Václavík.

"Prohrávat za dvacet minut 5:0 jsem neviděl ani v pralesní lize, natož v krajském přeboru," přiznal Neuwirth. Dvouciferného debaklu se však nebál. "Znám to ze své kariéry a zkušeností, že za takového stavu se soupeř uspokojí. Potom už Petřkovice moc šancí neměly. Možná dvě, tři, včetně neproměněné penalty. Z toho daly jeden gól. Dopadlo to ještě milosrdně," uznal.

"Problém byl, že z prvních pěti střel jsme čtyřikrát inkasovali. Bylo to způsobeno nezodpovědnou hrou kluků a také strachem ze soupeře, který je první a jde za postupem," myslí si Neuwirth. "Přístup, který není ideální, však tomu odpovídá. Dnes máme trénink, takže tam si to vyříkáme," dodal bývalý stoper Baníku.

Bohumín tak i díky dalším výsledkům klesl na patnácté místo, které zřejmě bude sestupové. Do konce sezony chybí pět kol, v nichž většinou nastoupí proti týmům, se kterými se zároveň bijí o záchranu. Prvním bude už v neděli Břidličná.

"Je sice pravda, že vyjma Českého Těšína máme ostatní zápasy s týmy, které jsou s námi dole, ale pokud nezvládneme duel s Břidličnou, což je pro nás zápas jara, tak už bude situace opravdu kritická," uvědomuje si Aleš Neuwirth.

Krajské celky v přeboru se dlouho utěšovaly skutečností, že vývoj ve vyšších soutěžích sestupem ohroženým týmům nahrává, ale divizní Lískovec podle všeho svůj boj o udržení začíná těžce prohrávat, a proto je pro Bohumín bezpodmínečně nutné obsadit nejhůře čtrnáctou pozici.

Odra Petřkovice – FK Bohumín 6:0 (5:0)
Branky: 11., 17. a 83. Maceček, 3. Levčík, 8. Hubeňák, 23. z pen. Václavík. Rozhodčí: Jahoda. ŽK: 0:2. Diváci: 120.

Bohumín: Gladiš (30. Goj) – Szkuta, Šiška, Košťál, Seget – Věčorek – Ciesarik, Kubinski, Šipula (50. Gorniok), Socha (75. Vykydal) – Jatagandzidis. Trenér: Aleš Neuwirth.


Dostali
Velikost: 500 x 378 bodů - 62 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad