Město Bohumín

3.7.2015 - Za patřičných podmínek jsme schopni turnaj pořádat všude

Zdroj: Karvinský deník
Ročník a číslo: 154
Strana: 17
Autor: David Hekele

Velké cíle si kladou organizátoři Turnaje vítězů. Hlavní organizátor Libor Plhoň zároveň upozorňuje:

Bohumín – Byla za tím kupa práce, mnoho nervů, ale výsledek stál za to. Druhý ročník Turnaje vítězů (Deník informoval) se povedl, a tak mohl po skončení klání ředitel turnaje Libor Plhoň zářit spokojeností. "Bezesporu byl turnaj úspěšný. Loni jsme to odzkoušeli ve starších žácích a nyní jsme k tomu přidali i mladší. Vše se povedlo," popisoval v rozhovoru pro Deník Plhoň. "Samozřejmě bez generálního partnera z Media Walku pod vedením Jaromíra Nadhajského a tehdejšího předsedy MSKFS Martina Bednáře by to nešlo a nevzniklo," dodal vzápětí.

- Letos jste turnaj rozšířili o kategorii mladších žáků. Proč?


Před rokem to byl pilotní program, chtěli jsme to nastartovat. Teď se ukázalo, že rozšíření bylo správným krokem.

- Měl jste to letos lehčí v tom, že se hrálo v Bohumíně, kde prostředí znáte a jste tu doma?

Nemyslím, že jednodušší, protože zde bylo skoro sto padesát dětí. Ale chtěli jsme kvalitu, dobrý servis, tudíž je lepší, když to člověk dělá na domácí půdě. V Bohumíně jsou výborné podmínky. Dvě perfektní hřiště, skvělé zázemí a tím, že se to rozšiřuje o obhájce, tak týmů bude ještě více. Příští rok bude dohromady deset celků. Do budoucna jsme se ale s vedením MSKFS dohodli, že bychom to chtěli rozšířit do jiných obcí. Letos vyhrál krajský přebor starších žáků Bohumín, takže bylo logické, že to zorganizujeme zde. Neváhali bychom ale to udělat i jinde, kde ale budou tyto podmínky. Jsme schopni to uspořádat všude.

- Nezabývali jste se myšlenkou, že by se Turnaj vítězů mohl konat každý rok pouze v Bohumíně?

To ne, protože potom by to byla jen identita Bohumína a na tom tolik nelpíme. Spíše chceme, aby to byla identita MSKFS. Rádi bychom z toho udělali tradici. O tu nám jde především.

- A co úvahy o rozšíření třeba do dorostenecké kategorie?

Abych byl upřímný, mě by se to líbilo, ale je to strašně náročné. Určitě ne v jeden den, ale samozřejmě by se o tom dalo uvažovat. Více by se mi ale líbilo něco jiného.

- Povídejte…

Co třeba to rozšířit v kategorii mladších i starších žáků do jiných krajů? Takto bych spíše přemýšlel. Muselo by se zjistit, jaké jsou podmínky krajských soutěží v nejbližších regionech – na Zlínsku, Olomoucku –, kde bychom rozjeli pilotní program a pak by zase tito vítězové mohli hrát mezi sebou. Je tu také možnost udělat turnaj vítězů krajských přeborů. Je otázka, zda by o to byl zájem.

- Když se podíváte do jiných částí republiky, jste tímto turnajem ojedinělí, nebo to někde už funguje?

Je možné, že to jinde už dělají, ale my o tom nevíme. Na to jsme se nedívali, šli jsme svou cestou, svou myšlenkou.

- Budoucnost Turnaje vítězů je, že se pět týmů mladších a pět týmů starších žáků sjede v jeden den, na jedno místo…

Pro příští rok ano. Změnou by bylo to, že bychom to dali už do propozic před sezonou. Alespoň tak jsme se pochopili se svazem. Každý tým by tak věděl, že když vyhraje svou soutěž, tak bude hrát Turnaj vítězů. I s celým ceremoniálem.

- Takže chcete, aby to byl oficiální turnaj pod MSKFS?


Přesně tak. Když jsme žádali krajský svaz o podporu, tak cílem bylo to dostat do povědomí lidí. A jestli to bude úspěšné, což se teprve v médiích a na sociálních sítích bude hodnotit, tak proč ne? Nám jde o to hledat v těchto soutěžích talenty, protože v ligových týmech už jsou zmapovaní. A co si budeme vykládat, na tomto turnaji talentovaní hráči byli. Ve hře byl i formát play­off, dohodli jsme se ale nakonec na této formě.

- Když se zpětně ohlédnete, jste rád, že jste do tohoto projektu loni šli? Asi ano, protože to má úspěch.

Samotná vizitka turnaje je, kolik týmů s tím souhlasilo, jelikož to nebylo direktivně nařízeno, a sjelo se do Bohumína. Až na jeden klub (Bruntál), na čemž však nevidím nic špatného, vzhledem k tomu, že byly Dny Bruntálu, trenér je pan radní a chtěl kluky zviditelnit. Holt nedalo se nic dělat. Ale nelze vědět, kdo přijede, protože se o vítězi může rozhodnout v posledním kole. Je to vše poučení do budoucna. Věřím, že se to dá do propozic svazu a příští rok se to už vědět bude. A kde turnaj proběhne? To se teprve uvidí.


Za patřičných podmínek jsme schopni turnaj pořádat všude - Zvětąit
Velikost: 500 x 443 bodů - 649 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad