Město Bohumín

26.8.2016 - Fotbalové derby je tady, Bruntál hostí Krnov

Zdroj: Bruntálský a Krnovský deník
Ročník a číslo: 200
Strana: 21
Autor: hab, st

Snad nejočekávanějším fotbalovým utkáním roku je v letošní sezoně derby mezi Bruntálem a Krnovem, tyto oddíly se totiž konečně sešly ve stejné soutěži. Bruntál, Krnov – Celá fotbalová veřejnost v našem okrese pomalu vyhlíží neděli a první okresní derby v krajském přeboru mezi týmy Krnova a domácího Bruntálu. Krnovští v minulé sezoně sestoupili z divize a museli přebudovat polovičku sestavy. Zato celek Slavoje Olympie Bruntál dodatečně postoupil z I. A třídy a úspěšný tým z loňského ročníku zůstal prakticky pohromadě.

KRNOV ZABRAL, CHCE BODY I Z BRUNTÁLU

Trenér Ladislav Bártek a spolu s ním celé krnovské mužstvo pojede do Bruntálu natěšené. "Myslím si, že to bude dobrý zápas. Přijde hodně lidí, bude výborná atmosféra. Na taková utkání se vždycky těšíte. Když se hrála divize a přijel třeba Slavičín, tak to nikomu nic neřekne. Ale Derby Bruntál proti Krnovu, o tom se mluví dlouho předtím a ještě dlouho po tom, to lidi zajímá," povídal kouč FK Krnov. Samozřejmě mezi oběma týmy bude velká rivalita. "Je to dáno i tím, že mezi těmi kluby jsou nějaké vazby. Všichni se znají. Někteří kluci, co jsou v Krnově, hráli v Bruntále a nebo naopak. Hlavní je, aby to byl dobrý fotbal a lidi se bavili. A aby se to nějak nevyhrotilo, přece jen, derby je derby, aby nepadly nějaké zbytečné červené karty," přál si Ladislav Bártek.

Krnovský kouč očekává, že by jeho celek měl tahat za delší konec provazu. "Měli bychom být lepší, dominovat. V zápase s Vendryní nám vyšel druhý poločas a od něčeho jsme se odrazili. I když první půle nebyla dobrá. V Bruntále chceme hrát samozřejmě aktivně a zase na dva hroty," povídal Ladislav Bártek a pokračoval: "No a kdyby se nepovedlo vyhrát, tak se nic neděje, jede se dál, soutěž je ještě dlouhá. Ale samozřejmě se budeme snažit zvítězit." Krnovští by měli být v kompletní sestavě. "I Jirka Šimčík, který to nemá ideální s prací, tam bude. Totéž platí pro Vojtu Šustra, takže budeme v nejsilnějším složení," dodal Bártek.

KOUČ MURA SVÝM HRÁČŮM VĚŘÍ

Antonín Mura poprvé prožije nadmíru očekávané derby v roli kouče. "Chtěl bych utkání určitě vyhrát tak, jako každé jiné," říkal bez zaváhání bruntálský lodivod. Proti Krnovu bude mít ale se svými hráči těžkou práci a to i proto, že tam nedávno jako trenér působil. "Máme za sebou dobrou přípravu. Kluci poctivě trénují a věřím, že to prodají. V minulém utkání v Bohumíně jsme podali herně velmi dobrý výkon. Porážku způsobily i jiné faktory a chtěli bychom na tento výkon navázat," pokračoval Antonín Mura.

Utkání bude sledováno s velkým zájmem a přiláká hodně diváků a na to se se zkušený trenér velice těší. "Věřím, že přijde tisíc diváků a že bude výborná atmosféra. Utkání bude určitě těžké, ale věřím svým hráčům, že je zvládnou," říkal Antonín Mura a dodával: "Bruntál žije v očekávání derby a po letech je tady zase fotbal na vrchu. Bohužel nepůjdeme do zápasu úplně kompletní. Scházet budou kvůli zranění Šanda a Banovec, ale věřím, že to zvládneme. Derby je ale derby a může dopadnout jakkoliv," uzavřel bruntálský kouč.



    Městský úřad