Město Bohumín

27.8.2016 - Lukáš Poštulka: Z Bohumína se letos budou těžko odvážet body

Zdroj: Karvinský deník
Ročník a číslo: 201
Strana: 17
Autor: David Hekele

Bohumín – Je to takřka rok, co si obránce Lukáš Poštulka odbyl v A-týmu Bohumína premiéru v krajském přeboru. A nyní má za sebou také první branku. A hned rovnou vítěznou, když přesným zakončením po rohovém kopu rozhodl poslední duel s Bruntálem (4:2). "Byla tam standardka, kterou kopal Kalič (Lukáš Kalous). Propadlo to na zadní tyč, kde jsem naštěstí byl, zavřel jsem to a doklepl míč do brány," popsal Deníku klíčovou situaci utkání bohumínský střelec.

Poštulka přiznal, že podobně jako v úvodním kole s Čeladnou šel on a jeho spoluhráči i v této bitvě proti nováčkovi krajského přeboru do neznáma. "Nevěděli jsme, co od Bruntálu očekávat. První poločas nebyl z naší strany ideální, byť jsme ho vyhráli. O přestávce jsme si řekli, že se nám nedaří, máme málo pohybu. A i když jsme už ve 47. minutě inkasovali, pořád zbývalo dost času a věřili jsme, že vyhrajeme," vysvětlil mladý stoper. "Po mém gólu jsme se sice zbytečně zatáhli a jen bránili, ale my to tak hrajeme vždy. Soupeř nás zatlačí, ale daří se nám to ukopat. Teď to bylo po nepovedeném zápase ve Vendryni, kde jsme prohráli 3:5, zvlášť důležité. Bylo nutné to napravit, tak jsem rád, že alespoň výsledkově se to povedlo," oddechl si.

Na to, že jej první trefa v mužském fotbale bude něco stát, je připraven. "Asi tam nějaká pokuta bude, tak uvidíme. Něco do kabiny určitě dám," slíbil Lukáš Poštulka. Zajímavostí bylo, že se v utkání trefil také Lukášův bratr Patrik, který krátce před přestávkou poslal Bospor do vedení 2:1. "Vítězný gól mě těší, ale nezáleží, jestli jsem ho dal já nebo někdo jiný. Sice hodně inkasujeme, ale také nám to střílí, takže jsme vyhráli a máme dobré tři body," řekl Poštulka. Už dnes odpoledne se svěřenci Marka Poštulky a Martina Kempného o další zisk poperou v Háji ve Slezsku. "Loni jsme tam dostali z penalty gól v 93. minutě na 2:2, takže věřím, že tentokrát budeme úspěšnější," uvedl Poštulka. "Celkově musíme ale vyhrávat hlavně doma. Jsem přesvědčený, že od nás se body budou odvážet těžko," zakončil Lukáš Poštulka.

Foto: SPOKOJENĚ A S ÚSMĚVEM mohl opustit po duelu s Bruntálem hřiště ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička obránce Lukáš Poštulka. Domácí vyhráli a mladý stoper vstřelil vítězný gól.
Foto: archiv


Lukáš Poštulka: Z Bohumína se letos budou těžko odvážet body - Zvětąit
Velikost: 750 x 591 bodů - 111 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad