Město Bohumín

2.9.2016 - Marian Minich: Remíza je nakonec spravedlivá

Zdroj: Bruntálský a Krnovský deník
Ročník a číslo: 206
Strana: 21
Autor: redakce

Břidličná – Trenér Břidličné Marian Minich byl s bodem z derby proti Krnovu nakonec spokojený. Samozřejmě jej mrzelo dvakrát ztracené dvoubrankové vedení, ale na druhou stranu byl rád, že jeho tým ještě v sezoně nepoznal hořkost porážky.

  • Jak jste videl derby s Krnovem?


Zápas to byl hodně zajímavý. My jsme měli lepší nástup, když jsme vedli 2:0. Krnov nám pak dal víceméně šťastný gól, kdy jsme nezvládli standardní situaci, prodložili jsme si sami balón na zadní tyč, a oni z toho skórovali. Druhou půlku jsme začali zase úspěšně a hned vedli 3:1. Krnov se velice snažil o vyrovnání a nakonec jim to vyšlo. Od stavu 3:3 to bylo takové na vážkách. Mohli jsme rozhodnout my, i Krnov měl šance. Myslím, že remíza je spravedlivá.

  • Vedli jste 2:0 už ve 12. minute, neuspalo to trochu váš tým?


To určitě ne. Ale ten gól na 2:1 neměl přijít tak brzy. Kdybychom tu situaci zvládli, tak věřím, že udržíme do půlky dvoubrankové vedení a už bychom to utkání zvládli.

  • Považujete to snížení Krnova za klícový okamžik utkání?


Určitě to klíčový okamžik byl. Prakticky naší chybou jsme je dostali do hry. Krnov v tu dobu něměl prakticky nic, takže ten poločas bychom udrželi.

  • Přesto jste na zacátku druhé pule utekli zase na rozdíl dvou branek.


To je sice pravda, ale my jsme pak začali ztrácet spoustu míčů. Jejich střed zálohy byl lepší než náš, tím pádem se dostali do hry. Když dali na 3:2, tak ještě ožili, cítili, že dokážou vyrovnat. A to se jim povedlo. Ale já nemůžu našemu manšaftu nic vytknout. Sice je pravda, že jsme ve druhém poločase zahodili jednu tutovou šanci, ta by byla asi rozhodující. Ale i oni měli šance.

  •  Stále od zacátku sezony držíte neporazitelnost, ale dneska je ten bod možná trochu horký.


Neřekl bych hořký, protože je to derby s Krnovem. Čekali jsme, že to může dopadnout jakkoliv. Doufali jsme ve vítězství. A hlavně jsme si po těch třech úspěšných výsledcích venku mysleli, že máme dvojutkání doma, teď s Krnovem a pak Kobeřice, kdybychom uhráli šest bodů, tak bychom byli úplně v klidu. Určitě bychom tabulku vedli. Ale musíme ctít soupeře. Krnov je náš blízký soused. Jsme spokojení i s tím bodem.

  • Asi nikdo moc necekal, že Bridlicná takhle dobre rozjede sezonu, že?


Těžko říct. Ale jestli někdo sledoval jarní část minulé sezony, tak tam jsme právě v jarní tabulce skončili celkově čtvrtí. Takže jsem věděl, že ta síla v mužstvu je, jenom musíme začít hrát v klidu. Když jsme ten tým složili na to jaro, tak po podzimu jsme byli suverénně poslední. V každém zápase jsme hráli o záchranu a o každý bod jsme se museli rvát. Teď jsme v klidu a na týmu to jde vidět. Když nejsme nucení, že něco musíme, tak ten fotbal je úplně někde jinde.

  • Bridlicná tedy podle vás muže dojít letos hodne vysoko?


Myslím, že bychom měli patřit do té první šestky. Utrhnou se Heřmanice, Dětmarovice, Bohumín, toto budou top tři týmy, které by měly krajskému přeboru dominovat. Ale jinak to je až dozadu velice vyrovnané, kdokoliv může s kýmkoliv prohrát, může se to ještě hodně zamíchat.



    Městský úřad