Město Bohumín

24.3.2017 - Antonín Mura: Jsme silnější než na podzim

Zdroj: Bruntálský a Krnovský deník
Ročník a číslo: 71
Strana: 15
Autor: Pavel Habram

Bruntálský fotbalový tým přes zimu hodně obměnil své složení, přišly posily v podobě Šustra, bratří Kundrátků nebo Dohnálka. Ti by měli společně s ostatními pomoci vytáhnout Bruntál do klidného středu krajského přeboru. Bruntál – Rozjezd jara se Bruntálským povedl, měli papírově lehčího soupeřeposlední Frenštát, a vyhráli na jeho hřišti 2:1. "Frenštát je sice poslední, ale nebyl to jednoduchý zápas, soupeř vůbec nevypadal špatně. Je pravda, že tam byl dost těžký terén, což naší kombinaci moc neprospělo. Ale až další kola ukážou, jestli to byly body povinné nebo získané," říkal k prvnímu utkání jara kouč Bruntálu Antonín Mura.

Hráči, kteří nastoupili, svého trenéra rozhodně nezklamali, v Bruntále je však dost široký kádr a každý je nahraditelný. To v krajském přeboru často nebývá. "Není řečeno, že ta sestava, co nastoupila v prvním zápase, nastoupí i doma, nebo že bude hrát pořád. Máme tam dvě tři jména, která klidně můžou být jiná. V týmu je konkurence, máme silnou lavičku, jsou tam čtyři kluci, kteří by mohli hned hrát v základu," pochvaloval si šířku kádru zkušený trenér. Ve výborném světle se ukazují také nové posily. "Nebylo to vůbec špatné. Ale třeba Vojta Šustr na tom hřišti není až tak vidět, je to taková včelička, odvede hromadu černé práce, odebírá míče a z jeho dobré hry pak těží celý tým. Většinou pak slízne smetanu někdo jiný. V tom je obrovsky cenný," vyzdvihl kouč tahouna týmu.

V prvním domácím utkání přivítají Bruntálští v neděli od 15 hodin druhý Bohumín, který v prvním jarním kole jen remizoval s Vendryní bez branek. "Na ten zápas se těším, může to být dobrý fotbal. Bohumín má kvalitní tým, jsou na tom výborně kombinačně, stejně jako my. Vůbec nevidím problém v tom, že oni jsou na špici a my až třináctí. V krajském přeboru se dá porazit každý," říkal Antonín Mura rozhodně. Přesto jsou právě Bohumínští jedním z kandidátů na postup do divize. "Sice se jim nepovedla dvě poslední utkání, ale to nic neznamená. Pořád patří k týmům jako Heřmanice, Čeladná nebo Český Těšín, které budou chtít postoupit. My musíme hrát náš kombinační fotbal. U nich už jsme hráli vyrovnané utkání, teď jsme daleko silnější, takže se Bohumína vůbec nemusíme bát," uváděl Mura.

Trochu problém je s terénem. "Tady na Bruntálsku je to s terény vždycky na startu jara horší. Uvidíme, jak bude hřiště vypadat, když tak budeme hrát v Kočově nebo na umělce. Sice hodně hráčů umělou trávu nemusí, ale pořád lepší než hrát na nějakém bahně, fotbal by hodně utrpěl a my chceme hrát pro lidi," uzavřel bruntálský kouč.



    Městský úřad