Město Bohumín

11.4.2017 - Bohumín ovládl derby v Orlové

Zdroj: Karvinsko
Ročník a číslo: 15
Strana: 20
Autor: čin

Orlová – Derby v krajském přeboru opanovali fotbalisté Bohumína, kteří nedali šanci orlovské Slavii. Vyhráli 5:0! V minulých zápasech nebyl trenér Bosporu Marek Poštulka spokojen s herním projevem. Mužstvo sice bodovalo, ale do podzimního optima mělo daleko. "Ale dneska spokojen jsem. I ten herní projev už se zvedl a kluci předvedli zodpovědný výkon podpořený brankami. Budeme věřit, že to z nich konečně spadlo, když nám to tam dneska tak hezky vyšlo," zalaškoval si s mateřským jazykem Marek Poštulka. Jeho tým přijížděl k derby v roli favorita, což nemusí být jednoduché zvládnout. Zvlášť, když Orlová naposledy vyhrála ve Frenštátě také 5:0.

Bohumínští to ale zvládli s přehledem. "Před utkáním jsem věřil, že se kluci prosadí. "Obavy z předchozího výsledku Orlové jsme neměli. Já už klukům před startem jara říkal, že jsou schopni vyhrát všude. Tahle soutěž je tak vyrovnaná, že může vyhrát každý s každým. A jestli si chceme splnit náš cíl, tak samozřejmě nezbývá, než hrát v každém utkání na vítězství. Posledně jsme to s Vendryní urvali v poslední minutě, dneska to žádné nervy nebyly a to je dobře. Přál bych si, aby se i samotným klukům ulevilo psychicky, přestože do nich pořád hustím, že nejde o život, tak aby nebyli vystresovaní," rozpovídal se Poštulka.

Zato domácí smutnili. "Prvních dvacet minut ještě šlo, pak Bohumín ani ne tak rozhodl, jako jsme mu ty góly doslova darovali. Oba krajní záložníci neplnili to, co měli, obrana pořádně nezasáhla. Byly tam hrubky, že se nevidí. Po první půli jsem schválně zůstal déle na hřišti, abych přišel do kabiny později v domnění, že si kluci mezi sebou ten poločas vyříkají. Přijdu tam a ticho po pěšině. Tak jsem udělal kravál já. Asi jsem rozbil dveře," vykládal orlovský trenér Milan Procházka, jak se snažil svůj tým vyburcovat. Fungovalo to chvíli. Orlová na startu druhé půle měla dvě šance, nedala je a pak zase inkasovala. Bohumín si výsledek s přehledem pohlídal.



    Městský úřad