Město Bohumín

18.4.2017 - Obránce Aniol: Sestup? O tom vůbec neuvažujeme

Zdroj: Moravskoslezský deník
Ročník a číslo: 90
Strana: 24
Autor: hek

Šenov – Má chuť se s nastalou situací prát a nepropadá skepsi. Takový pocit získáte z rozhovoru se šenovským Markem Aniolem. Jeden z pilířů obrany jedenáctého celku krajského přebopru si uvědomuje, že spodek tabulky se nebezpečně přibližuje, věří však v sílu mužstva. "Pořád si říkáme, že se to zlomí," prozradil Aniol.

  • V Bohumíně se vám to však nepovedlo. Proč?


Nepřijeli jsme tady jako favorité, takže je jasné, že jsme chtěli hrát ze zabezpečené obrany, zhustit prostor a neotvírat to. Myslím si, že ze začátku jsme svou aktivitou Bohumín překvapili, nebylo to úplně špatné, ale dostali jsme dva hloupé góly.

  • Tím jste domácí dostali – jak se říká – na koně.


Obzvláště tím druhým, protože jsme si dávali přednost v pokutovém území a do toho vletěl jeden z jejich hráčů. To byl možná zlom zápasu. Do té doby jsme hráli slušně, snažili se, ale první dva góly Bohumín namlsaly, a když nám přidali třetí, bylo hotovo. I když při něm jsem slyšel, že padl z ofsajdu, ale nevím. Každopádně jsme věděli, že tady body nezískáme.

  • Vaše výsledky jsou jako na houpačce, nemyslíte?


V Dětmarovicích jsme nehráli špatně, k ničemu jsme domácí nepustili. Sami jsme pak ze dvou šancí dali dva góly. Je ale pravda, že jinak se nám herně nedaří. Nemůžeme se do toho dostat, a když jsme si mysleli, že jsme to v Dětmarovicích zlomili a s Frenštátem to jen potvrdíme, tak se ukázalo, že ne. To byl nejhorší zápas na jaře.

  • A teď jste v situaci, kdy bojujete o záchranu…


(skočí do řeči) To chci říct. Na Frenštát jsme se připravovali a v hlavách jsme měli, že "musíme". A když "musíme", je to problém. Máme mladý tým, kluky v dorosteneckém věku, a možná neunesli tíhu zápasu. Prostě jsme se z toho podělali, do Dětmarovic jsme jeli s tím, že jen "můžeme", a to nám asi pomohlo. To jsme ukázali i v neděli, kde to dlouho z naší strany nebylo špatné. Dokonce Frenštát se mi líbil víc než Bohumín. Nicméně si pořád říkáme, že se to zlomí. A jednou to přijde. Teď máme Krnov doma a pak jedeme do Těšína, což je těžký los, ale víme, že tyhle zápasy je třeba zvládnout.

  • Potřebovali byste asi podobné jaro jako před rokem, že?


To ano. Tehdy vše fungovalo, a do čeho jsme kopli, to nám spadlo do brány. Napřáhli jsme ze třiceti metrů a byla z toho šibenice. Každou šanci jsme proměnili. Někdy to prostě tak je, jindy se zase snažíte sebevíc, a nic z toho. My dřeme, nikdo nic nevypouští, proto věřím, že to zlomíme a nastartujeme se. A pokud jde o záchranu, my o sestupu neuvažujeme, vykopeme se z toho. O tom se nemusíme bavit.



    Městský úřad